BLOG

Dünya'nın En Mutlu İnsanlarının Yaşadığı Ülke:Danimarka

A -A +
Dünya'nın En Mutlu İnsanlarının Yaşadığı Ülke:Danimarka

Dünya'nın en mutlu insanlarının yaşadığı ülke olan Danimarka, yaşam standartlarının en yüksek olduğu yerlerden biridir. 1973’ten beri Avrupa Birliği üyesi olan Danimarka, aynı zamanda Schengen bölgesine dahil bir ülkedir. Dolayısıyla Danimarka vizesi ile 26 ülkeyi rahatça gezip seyahat edebilirsiniz.

Ülkenin resmi dili Danca olmakla beraber, Almanca ve İngilizce de halk arasında yoğun şekilde konuşulmaktadır. Eğer İngilizce biliyorsanız, seyahatiniz sırasında rahatlıkla iletişim kuracaksınız demektir. Çeşitli kafeleri, lokantaları, kiliseleri, mimari yapıları bünyesinde barındıran bu güzel ülke köklü tarihi ile de ün salmıştır. Vikingler'den pek çok esinti bulabileceğiniz ülkenin tarihi yapıları görülmeye değerdir diyebiliriz.

Danimarka Hakkında Bazı Bilgiler

Danimarka'ya gitmeden önce, ülkeyi tanımak sizin için avantajlı olabilir. Dünyanın en keyifli ülkelerinden biri olan Danimarka hakkında bir kaç bilgiyi sizler için derledik.

Ülkenin sadece Almanya ile sınırı vardır.

En çok ziyaret edilen şehirleri Kopenhag, Odense, Aalborg, Arhus'dır.

Yerel saat Türkiye saatine göre 1 saat daha geridir.

Para birimi Danimarka kronudur.

Ülkede yılın yarısı yağışlı geçmektedir.

14 Nobel ödülü ile dünyada en çok Nobel’e sahip ülkelerin başında gelmektedir.

Grönland 1953 yılından beri Danimarka Krallığı'na aittir.

Danimarka Vizesi ve Vize Süreci

Diyelim ki bu güzel ülkeye seyahat etmeye karar verdiniz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, Danimarka T.C vatandaşlarına vize uygulayan bir ülkedir. Ülkenin vize prosedürleri her ne kadar fazla sıkı olmasa da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle sizden istenen evrakların kesinlikle eksiksiz ve tam doldurulması gerekmektedir. Ayrıca pasaportunuzun eski olmaması da bir diğer önemli ölçüttür. Mülakatlarda ise açık ve net bir şekilde kendinizi ifade etmeniz gerekmektedir. Bu arada küçük bir dip not düşmek gerekirse özel pasaport sahipleri, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Danimarka’ya vizesiz seyahat edebilirler.

Danimarka'ya Hangi Vize Türleri İle Gidebilirim?

Ülkeye pek çok alternatifle gitmeniz mümkün. Bunları sıralayacak olursak; Çalışan vizesi, Öğrenci vizesi, Emekli vizesi ve İşveren vizesidir. En çok tercih edilen vize türleri arasında ise çalışan ve öğrenci vizesi bulunmaktadır. Danimarka vize başvurunuzda hazırlamanız gereken evraklar seyahat amacınıza göre değişkenlik gösterecektir. Bu evrakları titiz bir şekilde hazırlamanız son derece mühim bir konudur.

İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, vize evraklarınızı hazırlama konusunda profesyonel bir destek alabilir, maddi ve manevi kayıplarınızın önüne geçmiş olabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.