BLOG

Eğitimini Yurt Dışında Devam Ettirmek İsteyenler İçin Eğitim Vizesi

A -A +
Eğitimini Yurt Dışında Devam Ettirmek İsteyenler İçin Eğitim Vizesi

Yurt dışında üniversite ya da dil eğitimi almak pek çok kişinin hayallerinden biridir. Eğer yurt dışında herhangi bir eğitim almak istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken şey, eğitim vizesine başvuru yapmaktır. Pek çok ülkede yurt dışı eğitimi alabileceğiniz gibi bunlardan en uygun olanı bir Schengen ülkesinde eğitim almaktır. Zira Schengen ülkeleri tam 26 bölgeyi kapsadığından dolayı alacağınız vize ile diğer ülkeleri rahatlıkla gezebilir ve bu ülkeleri yerinde keşfetme şansı yakalayabilirsiniz.

Schengen Anlaşması, Avrupa’da 26 ülkeyi kapsayan bir serbest dolaşım anlaşmasıdır. 1985 yılında Fransa, Almanya, Belçika ve Lüksemburg arasında temelleri atılarak daha sonra Yunanistan, Hollanda, Avusturya, Finlandiya, Fransa, İtalya, Polonya, Macaristan, Portekiz, İspanya, Norveç, Belçika, Çek Cumhuriyeti, İsveç ve Danimarka gibi ülkelerin katılımı ile genişlemiştir. Tek ve çok girişli olarak alınabilen Schengen vizesini aldığınız üye ülkelerden birine seyahat ettikten sonra diğer üye ülkelere pasaport kontrolüne takılmaksızın rahatlıkla seyahat edebilirsiniz.

Schengen Eğitim Vizesi Başvuru Süreci Ve Detayları

Türkiye’nin Bologna sürecine dahil olması, yeşil, gri, siyah pasaportların 90 güne kadar vizeden muaf tutulması, dünyanın en iyi eğitim kurumlarının bulunması gibi pek çok nedenle öğrenciler, dil eğitimi, lisans, yüksek lisans ve doktora vb. eğitimleri almaya Avrupa’ya gitmektedir. Kültürel etkinliklerin fazlalığı, insanların kendilerini geliştirmek için pek çok kaliteli seçeneğe sahip olmaları, sosyal yaşamın canlılığı gibi çok sayıda sebep Avrupa’yı eğitim almak için cazip kılmaktadır.

Schengen vizesinin seyahat amacınıza yönelik farklı farklı kategorileri mevcuttur. Gerekli evrak listesi ve uygulamanız gereken prosedürleri sizin mesleğiniz, seyahat amacınız, ne kadar süre kalacağınız, yaşınız gibi unsurlar belirlemektedir. Dil eğitimi almak için başvurmanız gereken Schengen Eğitim Vizesi için 90 günden uzun süreli bir dil eğitimi alacaksanız evraklarınızı ona göre hazırlamalısınız.

Yurt dışında dil eğitimi ya da üniversite eğitimi almak ve eğitim vizesine başvuru yapmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilir ve vize sürecinizi en doğru şekilde başlatabilirsiniz. Ayrıca yurt dışı eğitimi hakkında detaylı bilgi alabilir ve anlaşmalı olan kurumlarımıza kayıt yaptırabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.