BLOG

Emekliler İçin Almanya Vizesi

A -A +
Emekliler İçin Almanya Vizesi

Resmi adıyla Almanya Federal Cumhuriyeti, Avrupa’nın en büyük ve ekonomik olarak en güçlü ülkesi olup Avrupa Birliği’nin de kurucu üyelerindendir. Almanya Schengen bölgesine dahildir ve bu anlaşmanın da temelini atan ülkelerdendir. En popüler göç destinasyonlarından biri olan Almanya’nın nüfusundaki en büyük azınlık grubu Türklerdir. 

Türklerin yoğunlukta yaşadığı Almanya’ya turistik, ticari, aile ziyareti gibi çeşitli nedenlerle her yıl çok sayıda ziyaretçi gitmektedir. İki ülke arasında siyasi ve sosyal ilişkiler uzun yıllardır yoğunluktadır ve gittikçe gelişmektedir. Almanya, Türkiye’nin en büyük ticaret ortağıdır. Ekonominin yanı sıra sosyal ve askeri olarak da iki ülke arasında dayanışma söz konusudur. 

Almanya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Yeşil, Gri ve Siyah pasaport sahipleri, 90 güne kadar konaklamalı seyahatlerinde vizeden muaf tutulurlar. Ancak Bordo pasaport sahiplerinin ziyaret amaçlarına uygun olan kategoriden başvuru yapıp vize onaylarını almaları gerekmektedir. Emekli ve Bordo pasaport sahibi iseniz izlemeniz gereken prosedürlerden bazıları şu şekildedir; ilk kez Schengen vize başvurusunda bulunuyorsanız konsolosluktan randevu alarak bizzat gidip parmak izi ibrazında bulunmalısınız. Hazırlamanız gereken evraklar ise seyahat amacınıza göre değişiklik gösterse de standart olarak 10 yıldan eski ve yıpranmış olmayan, en az 2 boş sayfası bulunan bir pasaportunuzun olması gerekmektedir. Ayrıca pasaportunuzun seyahat bitiminden itibaren en az 3 ay daha geçerliliğinin olmasına dikkat ediniz. Daha önce aldığınız vizelerin fotokopileri, varsa eski pasaportunuzdaki işlemlerin fotokopilerini de başvuruda ibraz etmeniz gerekmektedir. 

Doğru ve eksiksiz olarak doldurulmuş başvuru formu, bizzat başvuran kişi tarafından imzalanmalıdır. Uygun ölçülerde, güncel, en fazla 6 aylık 2 adet biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortanız, seyahat ve konaklama rezervasyonlarınız gerekli olan diğer evraklardır. 

Son olarak başvuru dosyanızda belirtmeniz gereken, son 3 aylık emeklilik ve şahsi banka hesap cüzdanınız veya hesap dökümünüz ile SGK ya da e-devlet üzerinden alınabilen emeklilik durumunuzu gösterir belgedir. Ek gelir belgelerinizi de ibraz etmeniz vizenizin onaylanması için bir avantaj teşkil etmektedir. 

Sorunsuz ve en hızlı şekilde Almanya vizesi almak için daha detaylı bilgi edinmek ve başvuru işlemlerinizi başlatmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz. Telefon ve canlı destek hattı üzerinden bilgi edinebilir ve Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ofislerine gelerek alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımızla yüz yüze görüşerek başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Profesyonel isimlerle çalışın, sorunsuz vize almanın rahatlığını yaşayın.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.