BLOG

Emekliler İçin Norveç Vize Başvurusu

A -A +
Emekliler İçin Norveç Vize Başvurusu

Kuzey Avrupa’da bulunan ülkeler arasında ismi en çok duyulan ülke olan Norveç, demokratik geçmişi ve ekonomik avantajları dolayısıyla Avrupa ülkelerinin arasında sık sık öne çıkan bir ülkedir. Fiyortlar, ormanlar ve karla kaplı tepelerin bulunduğu, kuzey ışıklarının izlenebildiği coğrafyası da ülkeyi cazip ve egzotik bir turizm merkezi kılmıştır. Ulusal geleneğin ve folklorün büyük önem taşıdığı bir ülke olan Norveç bu sebepten dolayı tarihi ve kültürel bir merkez haline gelmiştir ve bu durumun gerektirdiği antik ve cezbedici konumunu çok uzun zaman boyunca korumayı başarmıştır.

Devlet politikasının gerektirdiği eylemlerden dolayı Avrupa Birliği üyesi olmamasına karşın Norveç, AB ülkeleri arasında serbest dolaşıma imkan tanıyan Schengen Anlaşmasına taraf bir ülkedir ve bunun gerektirdiği üzere, Norveç’e seyahat etme arzusu olan herhangi bir Türk Vatandaşı, Norveç Konsolosluğu’na bir vize başvurusu yapmak durumundadır. Norveç’e yapılacak bir vize başvurusu şayet İstanbul üzerinden yapılmışsa bu başvuru Macaristan Konsolosluğu üzerinden yürütülmektedir. Eğer ki Norveç’e gidecek bir kişi umuma mahsus bir pasaport değil de özel bir pasaport sahibiyse 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla vize başvurusu yapmadan Norveç’te konaklayabilir.

Norveç konsolosluğunun işleyiş biçimi göz önüne alındığında vize başvurularınıza yönelik hazırlık işlemlerinin 1 ay önceden başlatılması gereklidir. 2014 yılından bu yana yürürlükte olan özel bir prosedür dolayısıyla Norveç Vizesini kapsayan bir Schengen Vizesine ilk defa başvuru yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bir defalığına mahsus parmak izi vermek zorundadır.

Norveç vizesi başvurusu yapacak olan bir emekliyseniz, ihtiyaç duyacağınız belgelerin arasında seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli bir pasaport, eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış bir vize başvuru formu, iki adet biyometrik özellikli fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve varsa daha önceki Schengen vizelerinin fotokopisi mevcuttur. Bunun dışında sosyal konumunuzdan dolayı emekliliğinizi ispatlayan bir belge, emekli ve halen çalışmakta iseniz hizmet dökümü ve destek primi ödemeleri de başvurunuz sırasında mevcut olmalıdır. 

Bunların dışında konsolosluğa hitaben yazılmış, orijinal-ıslak imzalı, seyahat amacını, tarihlerini ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten İngilizce yazılmış bir dilekçeye, hesap hareketi ve bakiyesi bulunan güncel bir banka hesap cüzdanına aslı ki bu son üç aya ait olmalıdır, evliyseniz bir evlilik cüzdanı fotokopisine, onaylanmış bir uçak ve otel rezervasyonuna, asgari 30.000 Euro olan bir seyahat sağlık sigortası poliçesine ve varsa tapu, araç ruhsatı, kira kontratı gibi belgelerin fotokopisine de sahip olmanız zorunludur.

Tüm bu belgeleri eksiksiz ve hatasız bir şekilde tamamladığınızda konsolosluk başvurunuzu inceleyecek ve kısa bir süre içerisinde yanıtlayarak Norveç seyahatinizin önünü açacaktır.

Emekliler için Norveç Vizesi başvurusunda bulunmak ve vize konusunda en doğru süreci başlatmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.