BLOG

Emekliler İçin Schengen Vize Evrakları Nelerdir?

A -A +
Emekliler İçin Schengen Vize Evrakları Nelerdir?

Yirmi üç Avrupa Birliği üyesi ile Norveç, İzlanda ve İsviçre’nin dahil olduğu Schengen Bölgesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en sık ziyaret ettiği ülkeleri içerir. Turistik, ticari, dil eğitimi, üniversite eğitimi, aile-akraba ziyareti gibi çok çeşitli amaçlarla yapılan bu ziyaretlerin önemli bir kısmı (özellikle aile-akraba ziyaretleri) emekliler tarafından gerçekleştirilmektedir. 

Umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi emekliler, Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya gibi Avrupa ülkelerine yapacakları ziyaretlerde Schengen vizesi almak zorundadır. 90 günü aşmayan ziyaretler C tipi, 90 günden uzun süren ziyaretler ise D tipi Schengen vizesi kapsamındadır. Aile-akraba ziyareti nedeniyle yapılan kısa süreli seyahatler için C tipi Schengen vize başvurusu yapılmalıdır.

Emekliler için Schengen vize başvurusu kapsamında talep edilen evraklar, ülkeden ülkeye küçük değişiklikler gösterse de çoğu evrak ortaktır. “Emekliler için Schengen vize evrakları nelerdir?” sorusuna daha iyi yanıt verebilmek için bu evraklardan kısaca bahsedelim:

 

  • Vize talep dilekçesi: Konsolosluğa hitaben yazılmış ve ıslak imzalı vize talep dilekçesi, seyahat amacınızı ve seyahat planınızı tüm ayrıntılarıyla, net ve sade bir şekilde açıklamalıdır.
  • Emeklilik belgeleri: Emekli olduğunuzu gösteren emekli karnesi, emekli aylığınızın yattığı banka hesabının dökümü, emekli hesap cüzdanınızın fotokopisi gibi belgeler başvuru dosyasına eklenmelidir.
  • Kimlik belgeleri: Nüfus cüzdanınızın fotokopisi, nüfus müdürlüklerinden veya e-devlet üzerinden alacağınız vukuatlı nüfus kayıt örneği ibraz edilmelidir.
  • Pasaport: Pasaportunuz 10 yıldan eski olmamalı, vize işlemleri için en az iki boş sayfası bulunmalıdır. Dönüş tarihinizden itibaren en az 3 ay, tercihen en az 6 ay geçerli olmalıdır.
  • Seyahat belgeleri: Konaklama ve uçak bileti rezervasyonunuz, en az 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortanızı başvurunuza eklemelisiniz.
  • Başvuru formu: Schengen vize başvuru formu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmalı, gerekli imzaların atılmasına özen gösterilmelidir.
  • Ruhsat ve tapular: Varsa adınıza kayıtlı araçların ruhsatları ve taşınmazlarınızın tapuları başvuru dosyasında bulunmalıdır.

 

Schengen vizesi, tüm Avrupa’da serbest dolaşıma izin verdiği için titizlikle uygulanan prosedürler ve yoğun değerlendirme süreçleri sonucunda verilmektedir. Bu nedenle, vize başvurularının doğru ve profesyonel bir anlayışla yürütülmesi çok önemlidir. Tüm Schengen vize başvurularında tam yetkili (TÜRSAB A grubu) acente statüsünde bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamıza güvenebilir, Schengen vizenizi sorunsuz alabilirsiniz!

Bugüne kadar binlerce vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına aracılık eden Re-Vize danışmanlarımız, destek almaya karar vermeniz halinde tüm işlemleri sizin adınıza yürütüp takip ederek hızla sonuçlanmasını sağlayacaktır. Reddedilen Schengen vize başvuruları iade edilmediği için bu noktada profesyonel destek almak en başta sizin yararınıza olacaktır. Ayrıca, seyahat sigortası, ucuz uçak bileti ve konaklama rezervasyonu gibi konularda da ücretsiz danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz!

Schengen vizenizi sorunsuz almak için Ankara veya İzmir ofislerimizle iletişime geçebilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.