BLOG

Emekliler İçin Schengen Vizesi

A -A +
Emekliler İçin Schengen Vizesi

Almanya, Fransa, Hollanda, Yunanistan gibi Avrupa Birliği ve Schengen Topluluğu üyeleri, yoğun Türk nüfusunun bulunması nedeniyle aile-akraba ziyareti veya turistik amaçlarla emekliler tarafından yoğun ziyaret edilen ülkelerden biridir. Yaklaşık 5 milyon Türkiye kökenli vatandaşın ikamet ettiği Almanya, bu anlamda emeklilerin en çok ziyaret ettiği ülkelerden biridir.

Toplamda 26 Avrupa ülkesini kapsayan Schengen Topluluğu, Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Bu nedenle, Türkiye’den herhangi bir Schengen ülkesine seyahat edecek emeklilerin Schengen vizesi almaları gerekmektedir. Ancak siyah, gri ve yeşil pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Schengen ülkelerine yapacakları kısa süreli (180 gün içinde 90 günü aşmayan) ziyaretlerde Schengen vizesinden muaftır.

Emekliyseniz ve Schengen vizesi almak istiyorsanız, bazı prosedürleri harfiyen yerine getirmeniz ve konsolosluk tarafından talep edilen evrakları doğru-eksiksiz bir şekilde hazırlamanız gerekecektir. Emekliler, emekli olduklarını gösteren özel belgeleri ibraz etmek durumundadır. 

Schengen vize başvurusunda emeklilerden talep edilen belgeler arasında pasaport (10 yıldan eski olmayıp dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmalı), emekli karnesi gibi emekliliği ispatlayan belgeler, emeklilik maaş ödemelerini gösteren bordro, konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe, vukuatlı nüfus cüzdanı örneği, konaklama rezervasyonları, kişi davet üzerine gidiyorsa resmi formata göre hazırlanmış davetiye, seyahat sigortası gibi belgeler bulunmaktadır. Maddi durumun güçlü olması avantaj sağlasa da dikkat edilecek en önemli konu belgelerin açık ve eksiksiz bir şekilde sunulması, seyahat amacının net bir şekilde açıklanmasıdır. Dürüstlük ve şeffaflık, vize başvurularında çok önemlidir. 

Schengen vize başvuruları titiz incelemelere tabi tutulduğundan dolayı, bu noktada profesyonel danışmanlık hizmeti almak en başta sizin yararınıza olacaktır. Emekli vize başvurunuzu TÜRSAB A grubu acente statüsündeki tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamız aracılığıyla gerçekleştirmeye karar verdiğinizde, uzman danışmanlarımız süreç hakkındaki tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, uzun süreli Schengen vizenizi alabilmeniz için ihtiyaç duyacağınız tüm işlemleri sizin adınıza gerçekleştirip takibini sağlayarak hızla sonuçlandıracaktır. Ayrıca seyahatinizde ihtiyaç duyabileceğiniz uygun fiyatlı uçak bileti, konaklama rezervasyonları, zorunlu seyahat sigortası gibi konularda da ücretsiz danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz. 

Sorunsuz Schengen vizesi için Re-Vize’yi tercih edin!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.