BLOG

Emekliler İçin Yeşil Pasaport

A -A +
Emekliler İçin Yeşil Pasaport

Yeşil pasaport, birçok ülkeye 90 güne kadar vizesiz seyahat edebilmeyi sağlamakta, ülkemizde belli bir kıdemde bulunan kamu çalışanları veya emekli kişilere verilmektedir. Yeşil pasaport sahipleri Avrupa’daki birçok ülkeye vize almadan sadece yurt dışı çıkış harcı yatırarak seyahat edebilmektedir. Ancak İngiltere ve Amerika vizesi almaları gerekmektedir.

Kamu kuruluşlarından emekli olan kişilerin kıdem dereceleri yeterliyse yeşil pasaport başvurusu yapabilmektedir. Kişinin kendisi dışında eşi, 25 yaşını aşmayan, bakıma muhtaç, çalışmayan ve evli olmayan çocukları için de yeşil pasaport alabilmektedir. Yeşil pasaport sahibi olmak; istediğiniz zaman vize almayı beklemeden yurtdışı seyahat planı yapıp, gidebilmenizde avantaj sağlamaktadır.  Yeşil pasaportunuz ile yurtdışındaki dilediğiniz ülkede 90 güne kadar turistik olarak kalabilirsiniz.

Ancak dikkat etmeniz gereken noktalardan biri, gidebileceğiniz ülkelerle ilgili dikkat etmeniz gereken bazı durumlar için müşteri temsilcilerimizi arayarak, ayrıntılı bilgi edinmenizdir. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.