BLOG

En Çok Seyahat Yapılan Schengen Ülkeleri

A -A +
En Çok Seyahat Yapılan Schengen Ülkeleri

Schengen vizesi ya da bir başka tabiri ile Schengen izin belgesi; toplamda 26 ülkeye rahat bir şekilde giriş çıkış yapma izni veren önemli bir vize türüdür. Özellikle gezginler tarafından fazlasıyla tercih edilir. İsmini 1985’te Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında serbest dolaşım anlaşmasının imzalandığı Lüksemburg kasabasından almıştır. Son derece önemli olan bu vize türünün, titiz detayları ve prosedürleri bulunmaktadır. Dolayısıyla yapacağınız en ufak bir hata vize reddine sebep olabilmektedir. Peki en çok seyahat yapılan Schengen ülkeleri hangileridir?

 Yukarıda da söylediğimiz gibi ülkeler 26 adettir. Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Lihtenştayn, Norveç, İzlanda ve İsviçre, Schengen vizesine dahil olan ülkelerdir. Dolayısıyla bu ülkelerin konsolosluklarından bu vize türüne başvuru yapabilirsiniz. Biz bu yazımızda en çok başvuru yapılan ülkeleri bir araya getirdik.

 Almanya Schengen Vizesi

Ülkemizden en çok başvuru yapılan vize türü Almanya vizesidir. Almanya’ya herhangi bir amaçla seyahat etmeden önce Schengen vizesi almanız gerekecektir. Diplomatik/yeşil pasaport sahibiyseniz bazı prosedürlerden büyük ölçüde muaf olabilirsiniz. Almanya Schengen vizesini aldıktan ve Almanya’ya seyahat ettikten sonra diğer ülkelere de serbest bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken ufak bir ayrıntı bulunmaktadır. Almanya vizesiyle seyahat edeceğiniz için Schengen bölgesine Almanya’dan giriş yapmanız çok önemlidir.

 Hollanda Schengen Vizesi

Hollanda vizesi, ülkemiz vatandaşlarının sıklıkla başvuruda bulunduğu bir diğer vizedir. Eğitim, dil kursu, üniversite, turistik gezi, iş gezisi ve akraba-arkadaş ziyareti için sıklıkla ziyaret edilen ülkenin başkenti Amsterdam, Avrupa'nın da önemli şehirleri arasında yer almaktadır. Hollanda, bir çok ülkeye olduğu gibi ülkemiz vatandaşlarına da vize uyguladığından dolayı, ziyaretçilerin burayı ziyaret etmeden önce Hollanda tarafından verilecek olan Hollanda Schengen vizesine başvuruda bulunması gerekmektedir.

 Fransa Schengen Vizesi

En çok başvuruda bulunulan bir diğer ülke Fransa'dır. Batı Avrupa’nın gözde ülkesi Fransa, hem Avrupa’nın hem de Dünya’nın en çok turist çeken ülkelerinden biridir. Ilıman iklimi, kendine has dokusu, köklü tarihinin yanı sıra, ticari ve akademik amaçlarla da sık ziyaret edilen bir ülkedir. Özellikle başkent Paris, Türkiye’den giden turistler tarafından yoğun şekilde tercih edilmektedir.

 Schengen vize başvurusunda bulunmak için uzman vize danışmanlarımız ile iletişime geçebilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyarete debilrisiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.