BLOG

En Kolay Vize Alınan Ülkeler Hangileridir?

A -A +
En Kolay Vize Alınan Ülkeler Hangileridir?

Türkiye’nin 1949 yılında üye olduğu Avrupa Konseyi, 2. Dünya Savaşı sonrasında kendi aralarında vize uygulamasını kaldırma kararı aldı. 1970’li yıllarda Türkiye’nin yaşadığı sosyal ve ekonomik kriz ise bu kararın seyrini değiştirdi. Önce Almanya ardından Fransa, özellikle iltica hakkının kullanımıyla ilgili bazı sorunlardan dolayı vizesiz seyahat uygulamalarına son verdiler. 

1980 yılından sonra, Almanya ve Fransa’yı konseyin diğer üyeleri takip ederek Türkiye’ye vize uygulaması getirdiler. Böylelikle Avrupa’nın pek çok ülkesine vize alarak seyahat etmeye başladık. Ancak Ukrayna, Gürcistan gibi karşılıklı anlaşmalarla vizesiz seyahat ettiğimiz ülkeler mevcut. 

Vizesiz seyahat pek çok bürokratik işlemden kurtulmamızı sağlasa da vizesiz seyahat etmek elbette giriş izni almamak anlamına gelmemektedir. Vizesiz seyahat edilen ülkelerde giriş izniniz pasaport kontrolünüzü gerçekleştiren görevli tarafında verilmekte olup herhangi bir tehdit algılaması halinde izin vermeme hakkına sahiptir. Bu ülkelere giriş yaparken seyahat sigortası, dönüş bileti ve konaklama belgelerinizi yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz, zira pasaport kontrol görevlileri ülkeye giriş amacınızı ve ne kadar süreyle kalacağınızı tespit etmek için bu belgeleri görmek isteyebilirler. Vize uygulaması ise kapıda veya online alınabilen vizeler ve konsoloslukta alınan vizeler olarak ikiye ayrılmaktadır. Konsolosluktan alacağınız vizeler için gideceğiniz ülkenin talep ettiği birtakım evrakları hazırlamanız gerekmektedir. 

Kolay vize ve zor vize ayrımı, ülkelerin vize prosedürleriyle ilgili bir ayrımdır. Bazı ülkeler daha az evrak talep eder, ancak ABD, Kanada ve İngiltere gibi zor vize veren ülkeler olarak kabul edilen ülkeler ise daha fazla evrak talep ederek bu evrakları çok titiz bir inceleme-değerlendirme sürecinden geçirmektedir. Kolay vize alabileceğiniz ülkelerin vize başvurusunda belli başlı birkaç evrak hazırlamanız yeterli olup başvurunuz daha kısa sürede sonuçlanacaktır. Zor vize alınan ülkelerde ise evrak sayınız çoğaldığı için ve konsoloslukların yoğunluğundan dolayı vize başvuru süreciniz daha uzun bir sürede sonuçlanabilir.

ABD, Kanada, İngiltere gibi ülkeler her ne kadar zor vize veren ülkeler olsalar da doğru kategoride yapılan doğru başvuru ve iyi bir süreç takibiyle vizenizi rahatlıkla alabilirsiniz. Karmaşık bir süreçle ilerleyen vize başvurunuzda profesyonel yardım almanız konsolosluklar tarafından da tavsiye edilmekte olup Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı gibi alanında uzman ve tecrübeli danışmanlarla birlikte çalışmanız maddi manevi kayıp yaşamamanız için doğru bir tercih olacaktır.

İzmir ve Ankara’da ofisleri bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile iletişime geçin, sorunsuz vize çıkarmanın rahatlığını yaşayın.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.