BLOG

En Kolay Vize Veren Ülkeler Hangileridir?

A -A +
En Kolay Vize Veren Ülkeler Hangileridir?

Özellikle yurtdışına çıkacak olanlar kolay vize almak için başvurduklarında bugüne kadar hiç duymadıkları belgeler ile karşılaşmaktadır. Yurtdışına seyahat etmek istiyorsanız pek çok vize prosedürüne maruz kalmaya hazır olmalısınız. Bunların başında Avrupa ülkelerinin uyguladığı prosedürler gelmektedir. Bu bağlamda Schengen Birliği, üye Avrupa ülkelerinin vatandaşlarının sınırlar olmaksızın dolaşabildiği bir barış ve güven projesidir. Neredeyse tüm Avrupa ülkelerini kapsayan bir anlaşma olsa da vize verme yetkisi ve kararı ilgili ülkelerin takdirine bağlıdır.

Yunanistan

Bir süredir içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle turizm gelirlerine ihtiyaç duyan Yunanistan, en çok başvuru yapılan sorunsuz vize ülkeleri içerisindedir. Yunanistan'a seyahat ederken vizenizi rahatlıkla alabilirsiniz.

İtalya

Avrupa ve Avrupa Birliği'nin yakın ülkelerinden İtalya, kültürüyle de bize yakın bir ülkedir. Turizm gelirlerine önem verdiklerinden dolayı Türk vatandaşlarının Schengen vizesini kolaylıkla aldığı ülkelerinden biridir.

İspanya

En kolay vize veren ülkelerden biridir. Çoğunlukla gezi amaçlı tercih edilmektedir. İspanya'da ekonomik krizin etkili olduğu yerlerde turizm gelirleri oldukça önemlidir.

Almanya

Almanya, gelişmiş ekonomisi ve göçmen nüfusunu şu anda kontrol altında tutmaya çalışmaktadır. Avrupa'da Türklerin yoğun yaşadığı Almanya'nın vize konusunda en katı ülke olduğunu söyleyebiliriz. Vize alan turistlerin vize süresi sonuna kadar kalmaya devam etmesi Almanya'yı bu konuda zorlamaktadır. Yine de ilgili prosedürler ve gereklilikler yerine getirildiğinde alınabilir.

Norveç

Norveç dünyada refah seviyesinin en yüksek olduğu ülkelerden biridir. Büyük ekonomisi ve gelişmiş yaşam standartlarını koruyabilmek için kolay vize almak konusunda mesafeli sayılabilecek olsa da Norveç’ten vize almak mümkündür.

Birçok ülke artık vize işlemleri için aracı firmalar ile çalışmaktadır. Başvuru yapacağınız ülkenin konsolosluk sayfasına gidip aşamaları kolaylıkla takip edebilirsiniz. Ülkeler farklılıklar gösterse de istediği evraklar benzerdir. Gideceğiniz ülkenin konsolosluğunu arayıp aracı firmadan teyit edebilirsiniz.

Kolay Vize Almak İçin Gerekenler Nelerdir?

Schengen vizesi pek çok Avrupa ülkesinde serbest dolaşma imkânı sağlasa da öncelikle vizeyi aldığınız ülkeye giriş yapmalısınız. Süresi ne olursa olsun vizeyi aldığınız ülkeye yaptığınız giriş, bir sonraki yolculuğunuz için referansınız olacaktır. Bu durum sözünde duran bir kişi olduğunuzu gösterir ve vize alma ihtimalinizi yükseltir. Bu süreçte maddi durumunuzu belgelemek çok önemlidir. Bu konuda banka hesap dökümü, ruhsat, tapu veya emeklilik cüzdanı talep edilebilir. Çalışmıyorsanız, güçlü bir sponsor vize alma şansınızı yükseltecektir.

Hızlı vize almak istiyorsanız başvurduğunuz ülkenin evraklarını eksiksiz olarak doldurmanız gerekir. Fakat Çekya (Çek Cumhuriyeti) gibi ülkelerin vize için ekstra evrak istediği durumlar olabiliyor. Özellikle ülkelerin turizm işletmeleri de bu noktada çok önemlidir. Çünkü bir otelde rezervasyon yaptırmak istediğinizde vize başvurusu için yaptırdığınızı düşünüp mutlaka paranın tamamını talep edebilirler.

Bahsettiğimiz ülkelere vize başvurularınızı 90 gün önceden yapmanız gerekir. Başvuru yapabilmek için gerekli birimlerden randevu talep etmelisiniz. Randevu aldıktan sonra 12 yaşından büyük her birey parmak izi vermek zorundadır. Bu aşamadan sonra size bir e-posta gelecektir. E-postada talep edilen belge ve evrakları temin ettikten sonra başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru sonucu 15 ila 30 gün içinde belli olabilir. Evraklarınız tamsa ve mülakat gereği duyulmazsa bu süre 7 güne kadar düşebilir. Süreç, evrakları eksiksiz bir şekilde temin ettiğiniz gün başlayacaktır. Uzman ve tecrübeli danışmanlarımız bu süreçte her konuda yanınızda olacaktır. 

Vize başvuruları hakkında aklınıza takılan tüm sorular için Ankara ve İzmir ofislerimizdeki danışmanlarımızla irtibat kurabilir, dilerseniz işlemlerinizi gecikmeden başlatabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.