BLOG

Erasmus Vizesi Hakkında Bilgiler

A -A +
Erasmus Vizesi Hakkında Bilgiler

Yükseköğretim kurumlarının birbirleriyle işbirliği yapmaları, ortak projeler üretip hayata geçirmeleri amacıyla onları destekleyen Avrupa Birliği’nin öğrenci ve akademisyen değişim programı olan Erasmus, kısa süreli öğrenci ve personel değişikliği için karşılıksız maddi destek vermektedir. 

Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin yanı sıra, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, Hırvatistan, İsviçre ve Türkiye’nin yer aldığı bu programda iki ülkeden birinin AB üyesi olması şartı aranmaktadır, yani Türkiye’den gidecek bir öğrencinin AB üyesi bir ülkeye gitmesi gerekmektedir. Bu şart göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’den Erasmus programı için vize alacak öğrencilerin çok yüksek ihtimalle Schengen Vizesi’ne başvurmaları gerekecektir. Schengen Birliği’ne dahil olmayan İngiltere’ye gideceklerin ise İngiltere eğitim vizesi başvurusunda bulunmaları gerekir.

Erasmus programı için özellikle bir kategori olmasa da Eğitim Vizesi olarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Öncelikle dikkat etmeniz gereken konu, vizenizin reddedilmesi veya ekstra evrak istenmesi gibi süreci uzatacak durumlara karşılık tedbirli olmak adına başvurunuzu en geç 1 ay önceden yapmanız olacaktır. Kendinize tekrar başvuru yapacak zaman tanımalısınız. Pasaportunuzun geçerlilik süresine dikkat edin, döndükten sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerektiğini unutmayın (6 ay geçerlilik süresi önerilir). Seyahat sağlık sigortanız, konaklama ve uçak rezervasyonlarınızı başvurunuz esnasında belirtmeniz gerekmektedir, bunları hazır bulundurun. Schengen Vizesi Başvuru Formunu doğru ve eksiksiz doldurduğunuzdan emin olun.

Başvuru belgeleriniz arasında en önemlisi mali durumunuzun yeterli olduğunu ispat eden belgelerdir. Öğrenci olduğunuz için aile bireylerinizden birinin, vasinizin yani size sponsor olan kişinin bankadaki hesap dökümünü belgelemeniz gerekmektedir. Avrupa Birliği standartlarınca belirlenen minimum bir meblağ vardır ve bankada en az o meblağın bulunması gerekmektedir. 

Bir diğer önemli nokta ise motivasyon mektubudur. Motivasyon mektubunuz seyahat amacınız, neden o ülkeyi, o okulu seçtiğiniz, süreci nasıl değerlendireceğinizi anlattığınız, gideceğiniz ülke makamlarınca oldukça önemli olan ve vize başvurunuzun değerlendirilmesinde en çok dikkat edilen evrak olup profesyonel bir destekle hazırlanmasında fayda vardır. 

Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nda görev yapan alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlar size motivasyon mektubu hazırlamanızdan tutun bütün süreç boyunca ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü desteği sağlarlar. Erasmus vizesi hakkında aklınıza takılan her türlü soruyu giderebilecek danışmanlarımızla iletişime geçebilir, İzmir, Ankara ve İstanbul’daki ofislerimizi ziyaret ederek başvuru işlemlerinize bir an önce başlayabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.