BLOG

Erasmus Vizesi Kaç Günde Çıkar?

A -A +
Erasmus Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Erasmus Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Erasmus vizesi, “Erasmus” adı verilen ve Avrupa ülkelerindeki üniversiteleri kapsayan değişim programına katılmaya hak kazananların başvurması gereken vize türünün halk arasında bilinen adıdır. Erasmus vizesi, eğitim vizesi kategorisinde olup diğer eğitim vizeleri hem kısa süreli hem de uzun süreli olabilmektedir. 

Kısa süreli Erasmus vizesi, diğer vize türleriyle aynı prosedürlere tabidir. Uzun süreli Erasmus vizesi ise (örn. 6 aylık) uzun süreli vize prosedürlerine tabidir. 180 günü aşan vize başvuruları bu kategoride değerlendirilmektedir. 

Erasmus vizesinin sonuçlanma süresi, elbette ülkeden ülkeye göre değişecektir. Schengen ülkelerinin uyguladıkları vize prosedürleri birbirine benzer olsa da ülkelerin vize başvurularını sonuçlandırma süreleri farklılık gösterebilir. Bunun yanı sıra, İngiltere gibi Schengen Birliği’ne taraf olmayıp Erasmus programına taraf olan ülkelerin bulunduğunu hatırlamakta fayda vardır, bu ülkeler kendi vize prosedürlerini uygulamaktadırlar.

Erasmus vizesi, genellikle diğer eğitim vizelerine göre daha hızlı sonuçlanmakta olup değişim dönemi başlamadan önce mutlaka sonuçlandırılır. Ancak bu noktada vize başvurusunun ne zaman gerçekleştirildiği büyük önem kazanmaktadır. Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamak için Erasmus değişim programı için vize başvuru işlemlerinizi seyahatinizden en az bir ay önce başlatmanızı öneriyoruz.

Erasmus vizeniz için alanında tecrübeli ve uzman Re-Vize danışmanlarımızdan yardım alabilirsiniz. Profesyonel danışmanlarımız tüm işlemlerinizi sizin adınıza gerçekleştirip takip ederek vizenizin olumlu sonuçlanma ihtimalini artıracak ve zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. İşlemlerinizi hemen başlatmak için Ankara ve İzmir ofislerimizdeki danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.