BLOG

Erasmus Vizesi Kaç Günde Çıkmaktadır?

A -A +
Erasmus Vizesi Kaç Günde Çıkmaktadır?

Erasmus, Avrupa’da okumaya hak kazanan öğrencileri kapsayan bir değişim programıdır. Erasmus’a katılım göstermek için özel bir vize almanız gerekmektedir. Bu vizenin adı kamuoyunda “Erasmus vizesi” olarak bilinmektedir. Ayrıca Erasmus vizesi eğitim vizesi kategorisindedir. Bu vize türü hem kısa hem de uzun olarak alınabilir. 180 günün üzerindeki vize başvuruları “uzun süreli vize” kategorisinde değerlendirilmektedir.

Erasmus Vizesi Sonuçlanma Süresi Ne Kadardır?

Bir Erasmus vizesinin sonuçlanma süresi başvuru yapılan ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Schengen ülkeleri birbirine benzer vize prosedürleri uygulamaktadır. Buna rağmen vize başvurusu için gerekenler ve sonuçlanma süreleri büyük farklılıklar gösterebilir. Bununla birlikte İngiltere gibi Schengen sürecine dahil olmayıp, Erasmus programına dahil olan ülkeler de mevcuttur. Bu ülkeler kendilerine has bir Erasmus vizesi prosedürü uygulamaktadır.

Erasmus Vizesi Hakkında Öneriler

Bu vize türü coğunlukla diğer eğitim vizelerine kıyasla çok daha hızlı sonuçlanan bir vizedir. Ve değişim dönemi başlamadan alınması kolay bir vize türüdür. Yine de bu noktada söz konusu vize başvurusunun ne zaman yapıldığı büyük bir önem kazanmaktadır. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak adına Erasmus değişim programı için vize başvuru işlemlerinizi seyahatinizden bir ay önce başlatmanız tavsiye edilmektedir.

Erasmus Vizesini Kolay Veren Ülkeler Hangileridir?

Avrupa’daki Schengen protokülüne dahil olan ülkelerin vize prosedürleri konusunda birbirlerine benzemelerine rağmen farklılıklar gösterdiklerini dile getirmiştik. Bu farklılıklar bazı ülkelerden Erasmus vizesinin daha kolay alınmasına sebep olmaktadır. Çok sayıda Erasmus öğrencisini ağırlayan Polonya, Erasmus vizesini kolay veren ülkelerin başında gelmektedir. Bunun yanında Hollanda ve Belçika da Erasmus vizesinin diğer AB ülkelerine kıyasla daha kolay alındığı  ülkelerdendir. Eğer Erasmus başvurunuzu bu ülkelere yapıyorsanız süreciniz çok daha kolaylaşacaktır.

Erasmus Vizesinde Profesyonel Yardımın Önemi Nedir?

Her vize alım sürecinde olduğu gibi bu vize sürecinde de profesyonel yardımın önemi büyüktür. Vize süreçleri son derece karışık ve uzmanlık isteyen süreçlerdir. Bu sebepten dolayı da profesyonel bir firmayla çalışmanız konsolosluklar ve uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye edilmektedir. Profesyonel bir ekip, Erasmus vizesi başvurusu sürecinizin tüm ince detaylarıyla ilgilenerek sizi zamandan tasarruf ettirecektir. Aynı zamanda ekibin sağlayacağı kolaylıklar, vize başvurunuzun mükemmel bir şekilde ele alınmasına etki edecektir. Bu sayede de herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmanız önlenerek maddi veya manevi kayıplarınızın önüne geçilecektir.

İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek vize konusunda almanız gereken en sağlıklı desteği alabilir ve vize sürecinizi en doğru şekilde başlatabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.