BLOG

Erasmus Vizesi Nedir? Nasıl Alınır?

A -A +
Erasmus Vizesi Nedir? Nasıl Alınır?

Erasmus programı, Avrupa Birliği üye ve aday ülkelerin yükseköğretim kalite ve düzeylerini eşitlemek ve ülkeler arasındaki bağları geliştirmek adına başlattıkları bir öğrenci değişim programıdır. Öğrencilerin yurtdışında eğitim almak, staj yapmak ve iş imkanlarını artırmalarından dil becerilerini geliştirmelerine kadar pek çok edinim kazandıkları faydalı bir programdır. 

Maksimum 24 ay katılabildiğiniz bu programda Avrupa Birliği öğrenci başına belirli bir miktar hibe vererek masraflarınıza da destek olur. Farklı bir eğitim sistemi ile tanışabildiğiniz, yabancı dilinizi geliştirebildiğiniz, farklı ülkelerden pek çok kültür ile tanışarak kültürel becerilerinizi geliştirebildiğiniz bu program ile her yıl binlerce öğrenci yurtdışına gidiyor ve binlerce yabancı öğrenci yurtdışından Türkiye’ye eğitim almaya geliyor.

Almanya, İtalya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Makedonya, Avusturya, Polonya, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, İzlanda, Norveç, Kıbrıs ve Lihtenştayn, Norveç, Lihtenştayn ve Türkiye, Erasmus programı içinde yer almaktadır. Bu ülkelere seyahat etmek ve eğitim almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, sahip oldukları pasaport türü fark etmeksizin Schengen vizesine başvurmalıdırlar. 

Ülkemizdeki her yükseköğretim kurumu Erasmus programına dahil değildir. Başvuruların kendi okuduğunuz eğitim kurumu üzerinden yapıldığını, belli sınav ve kriterleri tamamladıktan sonra programa dahil olabildiğinizi buradan belirtmiş olalım. 

Erasmus programı ile katılacağınız Avrupa ülkeleri Schengen bölgesine dahil olduğu için uzun süreli Schengen vizesi almanız gerekecektir. Örneğin Almanya’da bir okula Erasmus programı kapsamında eğitim almaya gideceksiniz. Almanya Konsolosluğu’na veya konsolosluk tarafından akredite edilmiş bir yetkili vize şirketine başvuru yapacaksanız belli başlı bazı evraklar hazırlamanız gerekmektedir. Uzun süreli vize talep formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurarak imzalamanız gerekmektedir. 10 yıldan eski ve/veya yıpranmış olmayan pasaportunuzun seyahat bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmasına ve en az 2 adet boş sayfasının bulunmasına dikkat etmelisiniz. Son 6 ay içerisinde çekilmiş, güncel halinizi yansıtan uygun ölçülerde biometrik fotoğrafınız, nüfus cüzdanı fotokopiniz, tam vukuatlı nüfus kayıt örneğiniz başvurunuz için hazırlamanız gereken evraklardır. Bunlara ek olarak, öğrenci belgeniz veya transkriptinizi ya da mezun olduysanız diplomanızı kaşeli ve imzalı olarak ibraz etmelisiniz. Konaklama bilgileriniz ve transfer işlemlerinizin detaylı olarak bildirilmesi ve bu masraflarınızı karşılayabileceğinize dair finansal durumunuzu gösteren belgeler ve konaklama ve eğitim bursunuzun belgesi de gerekli olan diğer evraklardır. 

Erasmus vizesi hakkında ayrıntılı bilgi almak ve yetki başvuru şirketi olan Re-Vize Profesyonel Vize şirketimiz üzerinden başvuru yapmak için sizi Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunan ofislerimize bekliyoruz. Alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımız size ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgiyi aktararak nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda yardımcı olacaklar.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.