BLOG

Evlilik Vizesi Nedir?

A -A +
Evlilik Vizesi Nedir?

Evlilik vizesi, literatürde aile birleşimi vizesi olarak geçen vize türünün bir diğer ismidir. Türk vatandaşlarının yabancı uyruklu bir vatandaş ile evlilik yolu aracılığıyla ilgili ülkeye göç etmesi için alması gereken izin belgesidir ve son derece önemlidir. Bu özelliği nedeniyle hem talep edilen evraklar hem de yapılan incelemeler açısından diğer vize türlerine göre çok daha ayrıntılı ve uzun bir sürece tabi olmaktadır. Türkiye’den yabancı bir ülkeye çalışmak için gitmiş, oturma-çalışma iznine sahip olup o ülkenin vatandaşı olmayan, Türkiye’den evlilik yapmış kişiler işçi aile kategorisinde yer alır.

 D Tipi Vize Ve Aile Birleşimi Vizesi

Aile birleşimi vizeleri uzun süreli vize türleri arasında yer aldığı için D tipi vize türü kategorisine girmektedir. D tipi vize, uzun süreli seyahat edecek turistlerin sıklıkla tercih ettiği ve başvurduğu bir vizedir. Aynı zamanda uzun süreli Schengen vizesi olarak da bilinen D tipi vize; aile birleşiminin yanında çalışma ve eğitim gibi nedenler dolayısıyla, 26 Avrupa ülkesinin içinde bulunduğu Schengen protokolüne dahil bir şekilde, Avrupa’da 90 günden uzun konaklayacak kişilerin başvurması gereken vize türüdür. D tipi Schengen vizeleri son derece ayrıcalıklı sosyal haklar sunan vize türleri arasında yer almaktadır.

 Nelere Dikkat Etmeli?

D tipi Schengen vizesi başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi başvurunuzun doğru kategori kapsamında yapılmasıdır. Doğru ve eksiksiz bilgi ve belgelerle yapılacak başvuru çok mühimdir. Bu doğrultuda konsolosluklar tarafından pek çok evrak talep edilmektedir. Mesela aile birleşimi vizesi alırken konaklayacağınız evin metrekare sınırı dahi önem arz eder. Her ayrıntı prosedürlere uygun açıklanarak beyan edilmelidir. Herhangi bir ayrıntıya gereken özen gösterilmediği takdirde vize başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır.

 Gerekli Evraklar Nelerdir?

Ülkelerin prosedürleri çeşitlilik gösterdiği için bu evrak listesi her sene değişebilmektedir. Bu yüzden evrak takibi yapmak çok önemlidir. Aile birleşimi başvurusu için gerekli evraklar; başvuru formu, pasaport, iki adet biyometrik fotoğraf, uluslararası evlenme kayıt örneği, nüfus cüzdan fotokopisi, ikametgah belgesi ve tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneğidir. Nüfus kayıt örneğinde ise varsa daha önce yapılmış evlilikler, çocuklara ait kimlik bilgileri, boşanmalar, anne ve baba hakkındaki kimlik bilgileri ve eğer varsa sahip olduğunuz vatandaşlık bilgileri mutlaka yer almak zorundadır.

 Aile birleşimi vizesine başvuruda bulunmak ve daha detaylı bilgi almak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.