BLOG

Finlandiya Hakkında Merak Ettikleriniz

A -A +
Finlandiya Hakkında Merak Ettikleriniz

Resmi adıyla Finlandiya Cumhuriyeti, nam-ı diğer Beyaz Zambaklar Ülkesi, Avrupa’nın Kuzey’inde yer almaktadır. Nüfus bakımından Avrupa’nın en az yoğunluğuna sahip olan ülke, yaşam standartları açısından dünyanın en gelişmiş ülkesidir. Sosyal politikalar ve eğitim politikaları ile oldukça dikkat çeken Finlandiya, dünyanın en iyi eğitim sistemine sahiptir ve eğitim tüm vatandaşlarına ücretsiz ve eşit olarak verilmektedir. 

Fince ve İsveççe ülkenin resmi dilleridir. Bir zamanların en popüler ve en çok satan telefon markası Nokia’nın anavatanı olan Finlandiya, ormancılık, metal işleme, tasarı, telekomünikasyon ve elektronik gibi imalat sanayii ve hizmet sektörlerinde gelişmiş bir ekonomiye sahip olup Avusturya, Belçika, Hollanda gibi ülkelere yakın bir ekonomik büyüklüğe sahiptir. 

Tarımda iklim koşulları nedeni ile büyük bir ekonomik gelir elde edemese de kendine yetmeye çalışan Finlandiya, mutfağında kendine özgü yemekleri olan bir ülkedir. Et ve sebze güveci olan Karjalanpiirakka, Fin hardalı sinappi ve halka şeklinde sosis Lenkkimakkara bunlardan bazılarıdır. 

Finlandiya eşsiz bir doğaya sahiptir. 179.888 tane adaya sahip olan Finlandiya’da 187.888 tane göl bulunmaktadır (şaka değildir). 4.5 milyonluk bir nüfusa sahip olan Finlandiya’da yaz aylarında güneş neredeyse hiç batmamakta ve kışın hiç doğmamaktadır. %75’ini ormanların kapladığı ülkede doğa sporları için sonsuz imkan vardır. Ancak Finler enteresan insanlar... Her yıl oldukça ilginç spor müsabakaları düzenliyorlar. Erkeklerin eşlerini taşıdığı bir yarışma olan Eş Taşıma Dünya Şampiyonası bunlara örnek olabilir. Sivrisinek avlama, bataklık futbolu, cep telefonu fırlatma ve hayali gitar çalma şampiyonları da yine bu ilginç spor müsabakalarına örnektir. 

Schengen Bölgesine dahil olan Finlandiya’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşların amaçlarına uygun olan kategoriden Schengen Vizesi almaları gerekmektedir. Yeşil, Gri veya Siyah pasaport sahiplerinin 180 gün içerisinde 90 güne kadar yapacakları konaklamalı seyahatte muaf tutuldukları vize uygulamasına Bordo pasaport sahibi vatandaşlar tabi tutulurlar. 

Finlandiya Konsolosluğu veya Konsolosluğun yetkilendirdiği vize şirketlerinden başvuru yapabildiğiniz Schengen vizesinin belli başlı yerine getirilmesi gereken bazı prosedürleri vardır. Gerekli evrakların eksiksiz bir şekilde hazırlanması ve bu prosedürlerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Finlandiya vizesi alırken ilk dikkat etmeniz gereken yıpranmış, eski ve güncel olmayan bir pasaportla başvuru yapmamaktır. Deforme olmuş veya bilgilerinde değişiklik olmuş (ör. Evlendikten sonra soy isminiz değişmiş ve pasaportunuzda eski soy isminizin yazıyor olması gibi) pasaport ile yaptığınız başvurulardan onay almanız pek mümkün değildir. 

Toplamda 26 ülkede serbest dolaşım hakkı sağlayan Schengen vizesi için yapılan başvuruların ne kadar titizlikle incelendiğini tahmin edebilirsiniz. Dolayısıyla eksik veya yanlış bilgilerle yaptığınız başvuruların onaylanmasını beklememelisiniz. Prosedürlere hakim olamayacağınızı veya nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini bilmiyorsanız profesyonel bir destek almanız sizi herhangi bir maddi-manevi kaybın yanı sıra zaman kaybından da korur. 

Sorunsuz Finlandiya vizesi almak için detaylı bilgiyi İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ofislerinden edinebilirsiniz. Alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımız size en kısa sürede Finlandiya vizesi almak için nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda yardımcı olacak ve başvuru sürecini sizin adınıza yürütürler. Re-Vize’ye gelin, vize almak size dert olmaktan çıksın.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.