BLOG

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Almak İçin Yapılması Gerekenler

A -A +
Fransa Aile Birleşimi Vizesi Almak İçin Yapılması Gerekenler

Avrupa'nın en güzel ülkelerinden biri olan Fransa, pek çok kişinin yaşamak ve turistik amaçlı ziyaret etmek istediği ülkelerden biridir. Ülke bir Schengen ülkesi olduğundan dolayı, Türk vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerin başında gelmektedir. Fransa'ya bir çok şekilde gitmek mümkündür. Seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre seçeceğiniz vize kategorilerinden ülkeye giriş yapabilirsiniz. Bu yazımızda Fransa aile birleşimi vizesi almak için yapılması gerekenleri sizler için derledik.

Aile Birleşimi Vizesi Nedir? Ne İşe Yarar?

Aile birleşimi, halk arasında “evlilik vizesi” olarak da bilinen uzun süreli vize alım sürecinin adıdır. Genel olarak yabancı bir ülkenin vatandaşıyla Türkiye dışında evlilik yapan Türk vatandaşları tarafından başvurulan özel bir vize türüdür. Bu özelliği nedeniyle hem talep edilen evraklar hem de yapılan incelemeler açısından diğer vize türlerine nazaran çok daha ayrıntılı ve uzun bir sürece tabi olmaktadır. Türkiye’den Fransa’ya çalışmak için gitmiş, oturma-çalışma iznine sahip olup Fransız vatandaşı olmayan, Türkiye’den evlilik yapmış kişiler işçi aile kategorisinde yer alır. Bu durumda aile birleşiminin gerçekleşebilmesi için gerekli evraklar hazırlanarak ilk müracaat Fransa’dan yapılacaktır. Başvuru değerlendirme süresi 8-9 ay sürebilir. Fransa tarafından olumlu değerlendirildiği takdirde onayınız konsolosluğa gönderilecek, konsolosluktan randevu alınarak ilgili evraklar teslim edildikten sonra vizenin sonuçlanması beklenecektir.

Fransa Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Fransa vize başvurusu yapmayı düşünenlerin yanıtını en çok merak ettiği sorulardan biri, “Fransa vizesi kaç günde çıkar?” sorusudur. Fransa vize başvurularının sonuçlanma süresi, başvuru türünüze göre, yani C tipi ve D tipi vize başvurularına göre değişecektir. Kısa süreli (90 günlük) vizeleri ifade eden C tipi Schengen vizeleri, turistik, ticari, aile-akraba ziyareti, kısa süreli dil okulu gibi amaçlarla yapılan seyahatleri kapsamaktadır. C tipi Fransa vize başvuruları genellikle 5 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Bununla birlikte, sezona bağlı yoğunluk durumu, tatiller, genel başvuru yoğunluğu gibi durumlar nedeniyle bu süre bazen uzayabilmektedir. Bu nedenle, vize başvurunuzu en az bir ay öncesinden başlatmanız yararınıza olacaktır.

Re-Vize Profesyonel Vize Hizmetleri ayrıcalığı ile Fransa aile birleşimi vizesi almak ve başvuruda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.