BLOG

Fransa Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Belgeler

A -A +
Fransa Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Avrupa'nın romantik ülkelerinden biri olan Fransa, bugün bir çok kişi tarafından ziyaret edilen ülkelerin başında gelmektedir. Bir çok Türk vatandaşının da yaşadığı ülke, T.C. vatandaşlarına vize uyguladığı için burayı ziyaret etmeden önce kişilerin Fransa Schengen vizesine başvuru yapması gerekmektedir. Ülkeye bir çok vize türü ile gitmek mümkündür. Eğitim vizesi, turistik vize, aile birleşimi vizesi, transit vize bu vize türlerinden sadece bir kaçıdır. Bu yazımızda Fransa aile birleşimi vizesi için gerekli olan belgeleri ve süreci sizler için bir araya getirdik.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Nedir?

Aile birleşimi, halk arasında “evlilik vizesi” olarak da bilinen uzun süreli vize alım sürecinin bir diğer adıdır. Genel olarak yabancı bir ülkenin vatandaşıyla Türkiye dışında evlilik yapan Türk vatandaşları tarafından başvurulan özel bir vize türüdür. Bu özelliği nedeniyle hem talep edilen evraklar hem de yapılan incelemeler açısından diğer vize türlerine göre çok daha ayrıntılı ve uzun bir sürece tabi olmaktadır. Türkiye’den yabancı bir ülkeye çalışmak için gitmiş, oturma-çalışma iznine sahip olup o ülkenin vatandaşı olmayan, Türkiye’den evlilik yapmış kişiler işçi aile kategorisinde yer alır. Bu durumda aile birleşiminin gerçekleşebilmesi için gerekli evraklar hazırlanarak ilk müracaat başvuru yaptığınız ülkeden yapılmalıdır. Eğer başvurduğunuz ülke tarafından başvurunuz olumlu değerlendirildiği takdirde onayınız konsolosluğa gönderilecek, konsolosluktan randevu alınarak ilgili evraklar teslim edildikten sonra vizenin sonuçlanması beklenecektir.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Ülkelerin prosedürleri çeşitlilik gösterdiği için bu evrak listesi her sene değişebilmektedir. Bu yüzden evrak takibi yapmak çok önemlidir. Aile birleşimi başvurusu için gerekli evraklar; başvuru formu, pasaport, iki adet biyometrik fotoğraf, uluslararası evlenme kayıt örneği, nüfus cüzdan fotokopisi, ikametgah belgesi ve tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneğidir. Nüfus kayıt örneğinde ise varsa daha önce yapılmış evlilikler, çocuklara ait kimlik bilgileri, boşanmalar, anne ve baba hakkındaki kimlik bilgileri ve eğer varsa sahip olduğunuz vatandaşlık bilgileri mutlaka yer almak zorundadır. Ayrıca Fransa'da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşın hazırlaması gereken belgeler arasında ise; eşin ikametgah belgesi, kimlik bilgileri, maaş bordrosu, varsa eski eşlere ya da çocuklara ait bilgiler, dil bilgisini kanıtlayan belgeler yer almaktadır.

Aile birleşimi vizesine başvuruda bulunmak ve gerekli olan evraklar için profesyonel bir yardım almak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.