BLOG

Fransa Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

A -A +
Fransa Akraba ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Romantik şehirleri ile göz dolduran Fransa bugün pek çok turistin uğrak yerlerinden biridir. Türkiye’den her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Fransa, dünyanın en çok turist çeken ülkelerinin başında gelmektedir. Schengen bölgesine dahil olan Fransa’ya ziyaret amacınız ve mesleğiniz Schengen vizesinin hangi kategorisinden başvuru yapmanız gerektiğini ve hangi evrakları hazırlamanız gerektiğini belirlemektedir. Ülkeye bir çok vize türü ile gitmek mümkündür. Bu yazımızda akraba ve arkadaş ziyareti vizesini sizler için inceledik.

Fransa’da ikamet eden bir akrabanız veya arkadaşınızı ziyaret etmek amacıyla Fransa’ya seyahat etmek istiyorsanız, ‘akraba ve arkadaş ziyareti’ kapsamında yer alan vize türüne başvuru yapmanız gerekecektir. Bu başvurunun en önemli noktalarından biri, Fransa’da ikamet eden yakınınızın göndereceği davetiyenin aslının elinize ulaşması ve bu davetiyeyi ibraz etmenizdir. Bundan sonra dikkat etmeniz gereken diğer konu ise çalışma durumunuza bağlı olarak eksiksiz hazırlayacağınız evraklardır. Seyahat amacınızı yanlış belirtmek veya eksik/hatalı evrak teslim etmek başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilmektedir.

Hangi Evrakları Hazırlamam Gerekiyor?

Akraba-arkadaş ziyareti vizesi başvurusunda hazırlayacağınız evraklar, turistik vize kapsamında bulunduğu için çalışma durumunuza göre değişecektir. Bunlar arasında aile gelir beyanı, şahsi banka dökümü, davetiye vb. belgeler yer almaktadır. Schengen ülkelerinin talep ettikleri belgeler benzer olmakla birlikte bazı önemli ayrıntılar farklılık gösterebilir ve talep edilen belgeler yanlış bir kategori altında veya eksik-hatalı hazırlandığı takdirde vize başvurunuz reddedilebilir. Bu konuda ayrıntılı bilgi almak için Ankara ve İzmir ofislerimizdeki profesyonel ve tecrübeli danışmanlarımızla irtibata geçebilirsiniz. Vize başvurunuzda zamandan tasarruf edip olumlu sonuç almak için Re-Vize’yi tercih edin.

Vize Davetiyesi

Fransa vize türlerinin bazıları başvuru esnasında Fransa’dan alınacak bir davetiyenin ibrazını gerekli kılmaktadır. Bu vizeler, Fransa akraba ziyareti vizesi, Fransa ticari vizesi ve Fransa eğitim vizesi olup bazıları kısa süreli (C tipi) bazıları ise uzun süreli (D tipi) vize kategorisinde değerlendirilmektedir. Fransa akraba ziyareti vizesi, kısa süreli vizelerden biri olup vize davetiyesi Fransa’da yasal olarak ikamet eden akrabanız tarafından kaleme alınmalı, davetiyenin orijinali vize başvuru dosyanıza eklenmelidir.

Fransa'ya gitmek ve Fransa Schengen vizesi başvurusunda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.