BLOG

Fransa Çalışma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

A -A +
Fransa Çalışma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Avrupa’nın en gözde ülkelerinden biri olan Fransa, gerek turistik cazibesi gerekse yoğun ticari ilişkileri nedeniyle Türklerin en çok ziyaret ettiği ülkelerden biridir. Yarı başkanlık sistemi ile yönetilen Fransa Cumhuriyeti gayri safi milli hasılası ve satın alma gücü ile lider Avrupa ülkeleri arasındadır. Yalnızca kendi ekonomisinin değil Avrupa Birliği ekonomisinin de kalkınması için adımlar atan Fransa, Schengen ülkelerinden biridir. 

Fransa, resmi dili olan Fransızcanın deforme olmaması için özen göstermektedir. Ülke sınırları içerisinde Fransızca konuşulması tercih edilir. Bir şehir efsanesi haline gelen “İngilizce bir şey sordum cevap vermediler,” durumu biraz abartılı olsa da gerçeklik payı bulunduğunu söyleyebiliriz.

Avrupa’nın en yoğun Türk nüfusuna sahip ülkelerinden ikincisi olan Fransa’da 800 bin Türk vatandaşı yaşamaktadır. İkinci Dünya Savaşı sonrasında işçi olarak Almanya’dan sonra en çok Fransa’ya göç eden Türkler uzunca bir zamandır Avrupa’da varlıklarını sürdürmekteler. 

Günümüzde Fransa’ya çalışmak için gitmek isteyen Türk vatandaşları Fransa Çalışma Vizesine tabi tutulmaktadır. Fransa’da bulunan bir şirkette çalışmak ve dolayısıyla orada yaşamak için almanız gereken vize, uzun süreli vize olacaktır. Vize başvurunuzu gerçekleştirmek için elbette çalışacağınız şirketle bir iş sözleşmesi yapmanız gerekmektedir. Fransa Hükümeti, göçmen işçileri eskisi kadar kolay kabul etmediği için başvuruları titizlikle incelemekte, katı kurallar uygulamaktadır.

Schengen Vizesi yalnızca çalışma ve oturma hakkı değil aynı zamanda tüm Avrupa Birliği ülkelerinde seyahat hakkı sağlayan bir vize türüdür. Fransa’da çalışmak için başvurmanız gereken vize türü ise D tipi Schengen Vizesi’dir.  Pek çok alt kategoriye sahip bu vize türünde her hangi bir hataya yer bırakmamak için profesyonel danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ederiz. 

Anlaştığınız şirketin sizinle ilgili gerekli bütün evrakları Fransa’daki resmi makamlara onaylatıp Türkiye’ye göndermesi bu vize başvurularının en önemli adımlarından biridir. Şirketin ve sizin gerekli tüm şartları sağlamanız halinde süreç 2-8 hafta arasında sonuçlanmaktadır. Fakat onaylanmaması ihtimali de her zaman söz konusudur, zira bu konuda takdir yetkisi tamamen Fransa Konsolosluğu ve diğer yetkili makamlara ait olacaktır. Pek çok alt kategoriye ve titizlikle yürütülmesi gereken bir sürece sahip olan bu vize türünde en ufak bir eksik sizi yurtdışında başlayacak kariyerinizden alıkoyabilir. Konsolosluklar tarafından da tavsiye edilen danışmanlık hizmetini nereden alacağınız da çok önemlidir. İşinin ehli, daha önce bu vize türünde tecrübe edinmiş, sürece tamamen hâkim Re-Vize danışmanları sizin adınıza süreci takip etmekle birlikte ihtiyaç duyacağınız her türlü bilgiyi de sağlayacaktır.

Re-Vize Profesyonel Vize danışmanları, günümüzün siyasi ve sosyal konjonktürüyle birlikte sürekli değişen vize prosedürlerinde kendilerini güncel tutmayı başaran, işini hakkıyla yapan profesyoneller olup son dakika sürprizleriyle karşılaşmamanız için sizi bilgilendirerek gerekli önlemleri almaktadır. Fransa çalışma vizesi başvurularınızda tecrübeli ekibimizle birlikte çalışmak isterseniz, bize Ankara veya İzmir ofislerimizden ulaşabilirsiniz. Fransa vizenizi sorunsuz almak için iletişime geçin!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.