BLOG

Fransa Çalışma Vizesi Almak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

A -A +
Fransa Çalışma Vizesi Almak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Fransa çalışma vizesi ülkemizden en çok başvuru alan vizelerden biridir. Fransa Schengen bölgesi içinde bulunduğu için, bu vizeyi alanlar Avrupa’daki pek çok başka ülkeye de giriş hakkına sahip olmaktadır. Peki Fransa çalışma vizesi almak zor mu?

Her Meslek İçin Ayrı Süreçler

Fransa vizesi için her meslek ve yeterlilikte gereken belge ve formaliteler değişkenlik göstermektedir. İş toplantıları ya da bir konferansa katılmak gibi kısa süreli, proje bazlı işler için Schengen vizesi temin edilirken; uzun süreli (3 aydan fazla) çalışmak için Fransa’da bulunacakların çalışma iznine sahip olması gerekmektedir. Fransa ülkedeki istihdamı sağlamak için çalışma izni vermektedir, fakat başvruru sahibi kendisine istihdam sağlayacak  işin kapsamını ve süresini belirten iş sözleşmesine sahip olmalıdır.

Fransa’ya çalışmak ve/veya ticari faaliyette bulunmak için giden Türkiye vatandaşları, Fransa Temsilciliği’ne Fransa'da gerçekleştireceği faaliyetinin kamu güvenliğine uygun olduğunu ve  çalışacağı iş bilgilerini, kendisinin ve kendisine refakatçi olarak gelen kişi veya kişilerin geçimini karşılayabileceğini kanıtlamak zorundadır. Daha sonra çalışma izninin verilebilmesi için hem kendisinin hem de Fransa’da kendisini istihdam edecek işverenin birtakım resmi yükümlülükleri yerine getirmesi gerekmektedir. 

Çalışma İzinleri, Sağlık Kontrolü

Ülkeye uzun süreli vizesiyle giriş yapan kişinin, oturum izni alabilmek için ilk 3 ay içinde gerekli işlemleri başlatması önerilmektedir. Genellikle çalışma izinleri konsolosluk tarafından bir yıllığına veriliyor, dolayısıyla bu süre zarfından sonra tekrar çalışma izni yenilenmelidir. Fransa’da 90 günden fazla devam edecek bir çalışma planı olan kişinin oturum izni vizesine başvurması gerekmektedir.

Uzun süreli çalışma vizesiyle Fransa’ya giden kişi oturum alabilmek için sağlık kontrolü randevusu almalı ve sağlık kontrolü belgesini ikamet adresinden Fransa Göç ve Entegrasyon İdaresi’ne göndermelidir. 

Gereken Belgeler

Kişiler Fransa uzun süreli çalışma vizesi başvurusunu Fransa Büyükelçiliği yahut Başkonsolosluğu’na yapmalıdır. Daha sonra  kendisine Fransa'da istihdam sağlayacak olan işveren, Fransız Çalışma Bakanlığı’na çalıştıracağı kişi ve kişiye refakat için gelecek aile bireylerinin bilgilerini içerir şekilde başvuru yapmalıdır. Fransız vizesi için gerekli olan belgeler, Fransız Konsolosluğu’ndan açıklanmış şekliyle şunlardır:
Cerfa 14571 * 01 başvuru formu
Geçerli pasaport. Pasaportunuz vize veriliş tarihinden sonra en az üç ay süreyle geçerli olmalıdır. 10 yıldan eski olmamalıdır ve en az iki boş sayfası olmalıdır.
Banka hesap özeti veya banka mevduat hesabı
Konaklama bilgileri; tapu senedi veya kira sözleşmesi
Aile yanında kalınacaksa Cerfa 10798*03 formu
Sağlık sigortası
Çalışma izni 

Bize Ulaşın

Eğer Fransa çalışma vizesi almak istiyor fakat vakit ve enerjinizi bu karmaşık bilgi-belge süreçleriyle harcamak istemiyorsanız profesyonel vize danışmanlığı için Re-Vize Danışmanlık’a ulaşabilirsiniz. Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak ve yurt dışı vize işlemlerini kolaylaştırmak için internet sitemizde bulunan online randevu formunu doldurabilir ve tarafımızla iletişim sağlayabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.