BLOG

Fransa Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Fransa Dil Okulu Vizesi Nasıl Alınır?

Batı Avrupa’da yer alan Fransa, dünyanın en çok turist çeken ülkesidir. Tarihi dokusu, doğal güzellikleri, itinayla kurulmuş şehirciliği ile hayranlık uyandıran bir ülke olan Fransa, eğitim alanında da köklü okulları ve eğitim kalitesi ile çok sayıda yabancı öğrenci ağırlamaktadır. 

Türkiye ile yakın ticari ilişkiler içerisinde bulunan Fransa, öz diline özenle sahip çıkmaktadır. Fransa’nın derin ve köklü bir sanat geçmişi ve tarihi vardır. Bunları yakından takip etmek istiyor veya iş ararken ön planda olmak istiyor olabilirsiniz. Amacınız her ne olursa olsun Fransızcayı yerinde, kültürü ile birlikte öğrenmek verebileceğiniz en doğru karardır.

Fransa hemen hemen tüm Avrupa ülkeleri gibi Schengen bölgesine dahildir. Fransa’da dil okuluna gitmek için almanız gereken vize Schengen Fransa eğitim vizesidir. Başvuru yapacağınız kategori hazırlayacağınız gerekli evrak listesini belirlemektedir. Dolayısıyla doğru vize kategorisinden başvuru yapmanız çok önemlidir.

Dil okulu için vize başvurunuzda hazırlamanız gereken en önemli evraklardan biri masraflarınızın nasıl karşılanacağını gösterdiğiniz mali belgelerdir. Masraflarınız kimin tarafından karşılanacak ise onun varlık dökümünü (adına kayıtlı tapu, mal varlığı vs.), AB tarafından belirlenen minimum meblağın mevcut olduğu hesap ve kredi kartı dökümünü belirtmeniz gerekmektedir. En az üç ya da dört ay öncesinden beri hesapta bu minimum tutarın bulduğuna dikkat etmelisiniz. 

Fransa’da alacağınız eğitimin sizin için önemini açıkladığınız motivasyon mektubunuz hazırlamanız gereken bir diğer gerekli ve kritik evrak olup buna özellikle dikkat edileceğini unutmamalısınız. Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile çalıştığınız takdirde Fransız Konsolosluğunu ikna etmeyi hedeflediğiniz bu mektubun bir örneği size verilecek, yazarken belirtmeniz ya da kaçınmanız gereken noktalarda size yardımcı olunacaktır.

Başvurunuzda belirtmeniz gereken bir diğer önemli evrak ise kayıt yaptırdığınız okuldan alacağınız kayıt belgesidir. Her başvurunun onaylanmadığını aklınızda bulundurarak en geç 1 ay öncesinden başvuru işlemlerine başlamanızı tavsiye ederiz. 

Fransız Konsolosluğu ve Büyükelçiliğinden bireysel başvuru yapabileceğiniz gibi yetkili vize acentelerinden de başvuru yapabilirsiniz. Eğitim vizesinin kendine has prosedürleri bulunmakta olup başvurunuzun reddedilmesi halinde başvuru ücretlerinin geri ödenmeyeceğini aklınızda bulundurmanızı öneririz. Herhangi bir maddi, manevi ve zaman kaybı yaşamamanız adına profesyonel bir destek almanızda fayda olduğunu hatırlatmak isteriz. Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile iletişime geçerek konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi alabilir, İstanbul, İzmir ve Ankara’daki ofislerimizi ziyaret ederek alanlarında uzman ve deneyimli danışmanlarımız ile birebir görüşebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.