BLOG

Fransa Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Fransa Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa’da hayalini kurduğunuz okula mı kabul edildiniz? Veya Fransa’da bir dil kursuna giderek Fransızcanızı yerinde öğrenip geliştirmek mi istiyorsunuz? Ya da okuduğunuz üniversitenin sunduğu değişim programlarından faydalanarak Fransa üniversitelerinde bir veya iki dönem süresince eğitim alarak araştırmalarınızı derinleştirmeyi mi planlıyorsunuz? Öncelikle bu kararınız için sizi tebrik ederiz, zira Fransa eğitim açısından muhteşem olanaklar sunan bir ülkedir.

Fransa’da uzun süreli eğitim almak istiyorsanız, Fransa eğitim vizesi için başvuruda bulunmanız gerekecektir. 90 günü aşan ve eğitim amaçlı gerçekleştirilen seyahatleri kapsayan bu vize türü, oturma izni de sağladığı için turistik veya ticari Fransa vizesi başvurularından daha farklı prosedürlere tabidir. Pek çok ayrıntıyı barındıran bu süreçte dikkat etmeniz gerekenleri sizler için derledik.

Fransa’da yurtdışı eğitim için yapacağınız bu seyahatlerde dikkat etmeniz gereken ilk nokta, seyahat masraflarınızın nasıl ve kim tarafından karşılanacağının belgelenmesidir. İster burs ister sponsor yoluyla karşılansın, masraflarınızın nasıl karşılanacağı konusu net bir şekilde açıklığa kavuşturulmalıdır. Eğer eğitim bursu alıyorsanız bununla ilgili belgeleri başvuru dosyanıza eklemeniz gerekecektir. Fakat masraflarınız size sponsor olan bir yakınınız tarafından karşılanacaksa, bu durum sponsorunuzun banka hesabında bulunan yeterli meblağ ile belgelenmelidir. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir nokta daha vardır: Avrupa Birliği kriterleri çerçevesinde belirlenen bu meblağ sponsorunuzun banka hesabında en az 3-4 aydır bulunmalıdır. Başvurunun hemen öncesinde yatırılan yüklü meblağlar konsolosluk nezdinde şüphe uyandırabilir.

Fransa öğrenci vizesi alırken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan bir diğeri ise motivasyon konusudur. Motivasyonunuzu açıklarken yazacağınız niyet mektubunda Fransa’da alacağınız eğitimin sizin akademik/mesleki/kişisel gelişiminize sunacağı katkıları ve bu doğrultuda neden Fransa’yı seçtiğinizi akıcı ve net bir şekilde açıklamanız gerekecektir. Fransa Konsolosluğu, Fransa’ya gerçekten eğitim motivasyonuyla gideceğinize ikna olmalıdır. Fransa’ya gidiş amacınızı ne kadar sade ve etkili bir dille açıklarsanız uzun süreli eğitim vizesi alma şansınız bir o kadar yükselecektir. Bu anlamda motivasyon/niyet mektubunuz başvurunuzda en çok özen göstermeniz gereken konulardan biridir. 

Son olarak, Fransa eğitim vizesi başvurusu yaparken, eğitim alacağınız okul tarafından size verilen kayıt-kabul belgesini ve davetiyeyi de başvuru dosyanıza eklemeniz gerekir.

Bahsettiğimiz noktalardan dolayı, uzun süreli Fransa eğitim vizesine başvururken profesyonel danışmanlık hizmeti almanızı tavsiye ederiz. Zira evraklarınızın doğru ve eksiksiz bir şekilde hazırlanması, motivasyon mektubunuzda vurgulamanız gereken noktalar, sponsorunuz/bursunuz ile ilgili belgelerin doğru şekilde toplanması gibi süreçlerin profesyonel bir şekilde yürütülmesi vizenizin olumlu sonuçlanma riskini artıracaktır. Aksi takdirde, eksik evrak/belgelerle yaptığınız başvurular olumsuz sonuçlanabilir ve bu nedenle hem maddi hem manevi kayıplar yaşayabilirsiniz.

Bu prosedürleri pek çok başvuru sahibi için tam ve eksiksiz yürütüp sonuçlandıran, tüm ayrıntılara hâkim olan tecrübeli Re-Vize profesyonel vize danışmanları, uzun süreli eğitim vizenizi alabilmek için gerekli her bilgiyi sizinle paylaşacak, bu konuda hukuki danışmanlık sağlayacaklardır. Re-Vize ekibi olarak başvuru ve mülakat sürecinize odaklanırken tüm gelişmelerden sizi haberdar ederek son dakika sürprizleri yaşamamanızı sağlayacağız. Ayrıca, eğitim alacağınız kategoriye göre size özel motivasyon mektubunuzu eksiksiz, açık ve doğru bir üslup ve bilgilerle hazırlayarak bu önemli aşamayı başarıyla geçmeniz için var gücümüzle çalışacağız. 

Fransa eğitim vizesi başvurunuzu hemen başlatmak için Ankara ve İzmir ofislerimizle irtibat kurabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.