BLOG

Fransa Schengen Vizesini Nereden Alabilirim?

A -A +
Fransa Schengen Vizesini Nereden Alabilirim?

Schengen bölgesi Avrupa Birliği’ne veya Avrupa Serbest Ticaret Birliği’ne (EFTA) üye 26 Avrupa ülkesini kapsayan bir bölgedir. Batı Avrupa’da Portekiz, İspanya gibi ülkelerden Doğu Avrupa’da Letonya, Estonya gibi ülkeleri kapsar. Bu ülkelerden herhangi birinden alacağınız bir kısa süreli “C tipi” vize türleri, Schengen vizesi olarak kabul edilir. 

Schengen Vizesi

Bu vizeler, tüm Schengen ülkelerinde, 180 günlük bir zaman dilimi içinde, 90 günlük konaklama ve serbest dolaşım hakkını temsil eder. Bir Schengen ülkesi olarak, Fransa vizesi de bir Schengen vizesidir. Fransa Schengen vizesine başvurmak için Fransız konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş internet sitelerindeki online başvuru formunu doldurmalısınız. Formu doldurduktan sonra size verilecek olan evrak listesindeki evrakları belirlenen randevu tarihine kadar eksiksiz bir şekilde hazırlamanız gerekir.

Fransa Vize İşlemleri

Öncelikle pasaportunuzun karşılaması gereken bazı kriterler var. Pasaportunuz en fazla 10 yıllık olmalı ve planladığınız Fransa seyahatinden sonra da en az 3 aylık bir geçerlilik süresi bulunmalıdır. Ayrıca vize basımı için en az 2 sayfalık boş sayfasının olması gerekiyor. Eğer varsa daha önceki vizelerinizi de başvuru için gerekli olan evraklarla birlikte yetkililere teslim etmelisiniz. 

Ziyaretinizin Schengen vize kriterlerini karşılaması da gerekmektedir. Başvurunuzda seyahat planınızı gösterecek şekilde uçak, otel rezervasyonlarınızı da belirtmeniz gerekiyor. Eğer ziyaretiniz başka Schengen ülkelerinde kalacağınız şekilde planlanmışsa en çok konaklayacağınız ülkenin Fransa olması gerekiyor. Evraklarınızı eksiksiz şekilde tamamlamanız gerektiği gibi bu konuda da azami seviyede dikkatli davranmanız gerekmektedir. Eksik evraklar gibi yanlış beyanlar da vize başvurunuzun iptali anlamına gelecektir. 

Fransa, vize işlemlerinde parmak izi kaydını şart olarak gösteriyor. Bu parmak izi kaydetme işlemine “Biyometri işlemi” deniyor, daha evvel yaptırdıysanız yeniden yaptırmanıza gerek yok. Eğer yaptırmadıysanız, Fransız Konsolosluğu’nda gerçekleşecek olan vize mülakatında yaptırmanız gerekecek. Dolayısıyla parmağınızda herhangi bir kesik, yara veya kına gibi parmak izinin doğru bir biçimde alınmasını engelleyebilecek hiçbir şey olmamalı. Eğer parmak izi kaydı yaptırmanıza engel olabilecek tıbbi bir durum varsa doktor raporu almanız gerek.

Fransa vizesi başvurularının 4 ila 7 gün arasında sonuçlanması beklenir. Bu süre elbette konsolosluğun çalışma takvimi, resmi tatil günleri gibi etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. 

Fransa’ya En Kolay Nasıl Gidilir?

Zaman ve enerjiden tasarruf etmek ve vize başvurunuzun olumlu sonuçlanmasını garanti altına almak istiyorsanız her zaman profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Vize danışmanlığı şirketleri başvuru sürecinizi sizin yerinize üstlenir ve gündelik olarak bu sürecin takibini yaparlar. Siz de bu sırada seyahat planlarınızı daha rahat yapabilirsiniz. 

Eğer vize danışmanlık hizmetlerimizden yararlanmak istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz. Sitemizde yer alan online randevu formunu doldurarak bunu kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.