BLOG

Fransa Ticari Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

A -A +
Fransa Ticari Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Fransa vizesi, Avrupa’nın en önemli ülkelerinden biri olan Fransa’yı ziyaret etmek isteyenlerin alması gereken bir vize türüdür. Alacağınız vize türü seyahat tipinize göre değişmektedir. Ülkeye eğitim vizesi ile gidilebileceği gibi, Fransa ticari vizesi ile de gidilmektedir. Ancak Fransa vizesi ülkenin genel diplomatik tutumundan dolayı titizlikle yönetilen prosedürler sonucunda alınmaktadır.

Fransa Ticari Vize Nedir? Gerekli Evraklar Nelerdir?

Fransa’ya ticari amaçla seyahat etmeyi planlıyorsanız, başvuracağınız vize türü Fransa ticari vizesidir. Ancak öncelikle seyahatinizin Fransa Konsolosluğu tarafından ‘ticari vize’ kapsamında değerlendirilebilmesi için bazı şartları taşımanız gerekecektir. Bunların en önemlisi, başvuru sahibinin mesleğiyle ilgili bir fuara katılacak olması veya davetiye üzerine Fransa’daki bir firmayla görüşmeye gidiyor olmasıdır.

Fransa’dan ticari vize alabilmek için hazırlamanız gereken bazı evraklar bulunmaktadır. Örneğin, ticari vize başvurularında, davet eden Fransız firmanın davetiyesi antetli kâğıda yazılmış, imzalı ve kaşeli olmalıdır. Bu davetiye e-posta yoluyla da iletilebilir. Fransız firması ile başvuru sahibi arasında bir ticari ilişki söz konusuysa, ilgili faturalar başvuru dosyasına eklenmelidir. Fuar için vize başvurusu yapanlar fuar biletlerini göstermek zorundadırlar. Evraklarınızı eksiksiz hazırlamanız vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması ve uzun süreli vize alabilmeniz açısından önemlidir. Fransa’ya vize başvurusu yaparken tercih edeceğiniz vize türü ile ilgili belgelerinizi doğru şekilde sunmadığınız takdirde başvurunuzun olumsuz sonuçlanması durumu vardır.

Fransa ticari vize başvurunuzda hazırlayacağınız evraklar, çalışan veya işyeri sahibi olma durumunuza göre değişecektir. Schengen ülkelerinin talep ettikleri belgeler benzer olmakla birlikte bazı önemli ayrıntılar farklılık gösterebilir ve talep edilen belgeler yanlış bir kategori altında veya eksik ve yanlış hazırlandığı takdirde vize başvurunuz reddedilebilir.

Fransa Ticari Vize Başvurum Reddedilirse Tekrar Başvuru Yapabilir Miyim?

Yukarıda bahsettiğimiz evrakları kusursuz bir şekilde doldurup konsolosluğa teslim ettiğiniz durumlarda dahi Fransa ticari vizesi için red cevabı alabilirsiniz. Fransa vizesi başvurusu yaptığınız zaman konsolosluğun Türkiye’ye döneceğinize ikna olması gerekmektedir. Bunu sağlamanın yolu ise ülkede sabit bir ikametgah gösterebilmekten geçer. Aynı zamanda yazacağınız niyet dilekçesindeki başvuru dili net ve samimi olmalıdır.

Hem Fransa vizesi alımı hem de vize reddi için profesyonel bir yardım almak adına İzmir, İstanbul ve Ankara şubelerimizi ziyaret etmeyi unutmayın. Uzman vize danışmanlarımız size gerekli olan desteği profesyonel bir şekilde vererek maddi ve manevi tüm kayıplarınızın önüne geçmenizi sağlayacaktır.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.