BLOG

Fransa Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

A -A +
Fransa Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Avrupa'nın modern ve kendine has ülkelerinden biri olan Fransa; romantik sokakları, kendine has tarihi yapıları, Fransızca'nın ev sahibi ülke oluşu ile ziyaretçilerin akın ettiği bir ülkedir. Fransa Schengen bölgesi kapsamında yer aldığı için ziyaretçilerin burayı ziyaret etmeden önce Fransa Schengen vizesine başvuruda bulunması çok önemlidir. Vize türleri seyahat amacına ve mali duruma göre değişkenlik göstermektedir. Uygun kategoriden doğru başvuruyu yapmak işte bu noktada çok önemlidir. Örneğin diyelim ki ülkeye eğitim için gideceksiniz, turistik vizeye başvurmanız gereksiz olacaktır. Zira başvurunuz da muhtemelen onaylanmayacaktır.

Fransa Schengen Vizesi Detayları

Fransa vizesiyle seyahat edeceğiniz için Schengen bölgesine Fransa’dan giriş yapmanız çok önemlidir, aksi takdirde gelecekteki Schengen vize başvurularınız olumsuz etkilenebilir. Toplamda 26 ülkeyi kapsayan anlaşmanın tarafları ise Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Norveç, İzlanda ve İsviçre’dir. Yani siz Fransa vizeniz ile bu ülkelerin herhangi birine serbest bir şekilde giriş ve çıkış yapabilirsiniz.

Hangi Evrakları Hazırlamalıyım?

Vizeyi alırken uygun bir şekilde başvuruda bulunmak çok önemlidir. Uygun başvuru; ilgili formların eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması, Fransa Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin eksiksiz hazırlanarak teslim edilmesi anlamına gelir. Hazırlayacağınız evraklar arasında çalışma belgeleriniz, mali durumunuzu gösteren belgeler (hesap dökümü, bankadaki varlıklarınız, tapu vs.), gidiş amacınızı açık ve net bir şekilde açıklayan seyahat dilekçesi vb. yer almaktadır. Çalışma durumunuza ve seyahat amacınıza göre başvuru yapmanız gereken vize türlerinin bir listesini uzman vize danışmanlarımızdan talep edebilirsiniz.

Vizem Kaç Günde Sonuçlanır?

Fransa vizesinin çıkış süreci, vize türüne göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin aile birleşimi vizesinin çıkış süreci ile turistik vizenin çıkış süreci elbette aynı değildir. Ancak ortalama 15 gün içerisinde Fransa vizeniz sonuçlanabilmektedir. Ayrıca Fransa vizesi için ekspres vize başvurusunda da bulunabilirsiniz. Ekspres vize; gideceğiniz ülkenin gidiş süresine  çok az bir vakit kala hızlı bir şekilde başvurulup bir kaç gün içerisinde alınan vize türüdür. Ancak bu özelliğinden dolayı harç ücreti de farklılık göstermektedir.

Fransa vizesine yetkili kurumlar aracılığı ile başvuruda bulunabilirsiniz. TÜRSAB A grubu acente statüsünde olan Re-vize profesyonel vize danışmanlık şirketimiz aracılığı ile Fransa vizesi almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.