BLOG

Fransa Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

A -A +
Fransa Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Romantik sokakları ile herkesi kendine hayran bırakan Fransa; Avrupa'nın en kendine has ülkelerinden biridir. Fransa vizesi, Avrupa seyahati yapmak isteyen kişilerin sıkça talep ettiği vizelerin başında gelir. Fransa’nın kültürel arkaplanı ve entelektüel geçmişi sayesinde sayısız turist bu ülkeyi bir seyahat cenneti olarak görmektedir. Peki Fransa vize başvurusu nereye yapılır? Fransa zor vize veren bir ülke midir? Vize kaç gün içinde sonuçlanır? Bu yazımızda sizler için bu gibi soruların cevaplarını bir araya getirdik.

Fransa Vizesi Almak Zor Mu?

AB’nin Schengen protokolü dahilinde olan Fransa vizesini almak düşünüldüğü kadar zor değildir. Bu konuda yerine getirilmesi gereken en önemli prosedür vize başvurusu belgelerinin titizlikle ve profesyonelce hazırlanmasıdır. Başvuru belgeleri eksiksiz ve hatasız hazırlandığı takdirde vize başvurunuzun onaylanmaması için hiçbir sebep yoktur. Fransa vizesi başvuru sürecinde evraklarınızın eksiksiz ve kusursuz olmasının öneminden bahsetmiştik. Fransa vizesi alım sürecinde aşağıdaki evraklar gerekmektedir:

Pasaportunuz

Vize talep formunuz

Seyahat sağlık sigortanız

Uçak biletiniz

Otel rezervasyonlarınız

Gelir belgeniz

Niyet dilekçeniz

Yukarıda saydığımız evraklar titizlikle hazırlanması gereken evraklardır. Şayet Fransa’da bir yakınınız varsa veya iş gezisi kapsamında gidiyorsanız vize başvuru sürecinde size bir davetiye göndermesi de sizin için olumlu olacaktır. Bu evraklar konsolosluğa eksiksiz sunulmadığı takdirde Fransa vizesi başvurunuzun reddedilmesi son derece olasıdır.

Fransa Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Vize isteyen ülkelerin çoğu gibi, Fransa’dan gelecek bir vizenin çıkış süreci de yapacağınız seyahatin türüne ve süresine göre değişkenlik gösterir. Örnek vermek gerekirse kısa süreli bir iş ziyaretinin vizesi belgeler eksiksiz teslim edildiği takdirde hızlı bir şekilde çıkmaktadır. Ancak daha zor prosedürler gerektiren eğitim vizesi, aile birleşimi vizesi gibi vizelerin çıkması doğal olarak görece uzun sürmektedir. Belgeleriniz eksiksiz tamamlanmış ise, ortalama 15 ila 30 iş günü arasında bir Fransa vizesi edinebilirsiniz.

Nereye Başvuru Yapmalıyım?

Fransa vizesi başvurusunda bulunmak istiyorsanız yapacağınız en doğru hamle, yetkili bir kurum aracılığı ile bu başvuruyu gerçekleştirmektir. Size bahsettiğimiz evrakları kusursuz bir şekilde doldurup konsolosluğa teslim ettiğiniz durumlarda dahi Fransa vizesi için red cevabı alabilirsiniz. Bu durum elbette ki keyfi olmayan bir durumdur. Fransa vizesi başvurusu yaptığınız zaman konsolosluğun Türkiye’ye döneceğinize ikna olması gerekmektedir. Maddi ve manevi kayıpların önüne geçmek ve Fransa vizesini en doğru şekilde almak için Re-vize ailesine güvenebilirsiniz.

Fransa vize başvurusunda bulunmak ve uzman vize danışmanlarımız ile görüşmek için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.