BLOG

Fransa Vize İşlemleri Ne Kadar Sürer?

A -A +
Fransa Vize İşlemleri Ne Kadar Sürer?

Avrupa’nın, en çok turist ağırlayan ülkelerinden biri olan Fransa; kendine has dokusu, köklü tarihinin yanı sıra, ticari ve akademik amaçlarla da sık ziyaret edilen bir ülkedir. Fransa, diğer birçok Avrupa ülkesi gibi Schengen vizesine dahildir. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri vizeden kısmi olarak muaf olsa da umuma mahsus pasaport sahiplerinin Fransa seyahatinden önce vize almaları zorunludur. Schengen vize için prosedürler, işiniz ve seyahat amacınız doğrultusunda değişiklik göstermektedir. Fransa vize işlemleri ne kadar sürer?

Fransa Vizesi Hakkında

Fransa, zor vize veren ülkelerden biri gibi görünmektedir. Bunun en büyük sebebi elbette ülkenin siyasi ve diplomatik konumu ile birlikte, yukarıda da bahsettiğimiz gibi Schengen bölgesine üye olmasından dolayıdır. Ancak Fransa, özellikle Türkiye ile olan yakın ilişkilerinden dolayı, ülkemiz vatandaşlarına kolay vize veren ülkelerin başında gelmektedir. Yine de vize sürecinde dikkatli ve hassas davranmak çok önemlidir. Zira Schengen vizesi süreci başlı başına titiz prosedürleri bünyesinde barındırmaktadır. Bu konuda yapılabilecek en akıllıca davranış, profesyonel bir yardım ile Fransa vize sürecini uzman vize danışmanları ile birlikte yürütmektir. Yapacağınız en ufak bir hata vizenizin reddine sebep olabilmekte ve sizi de maddi ve manevi kayıplara sürükleyebilmektedir.

Fransa Vize İşlemleri Hakkında

Fransa vizesinin çıkış süreci, vize türüne göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin aile birleşimi vizesinin çıkış süreci ile turistik vizenin çıkış süreci elbette aynı değildir. Ancak ortalama 15 gün içerisinde Fransa vizeniz sonuçlanabilmektedir. Ayrıca Fransa vizesi için ekspres vize başvurusunda da bulunabilirsiniz. Ekspres vize; gideceğiniz ülkenin gidiş süresine  çok az bir vakit kala hızlı bir şekilde başvurulup bir kaç gün içerisinde alınan vize türüdür. Ancak bu özelliğinden dolayı harç ücreti de farklılık göstermektedir.

Vize Evrakları Hakkında

Vizeyi alırken uygun bir şekilde başvuruda bulunmak çok önemlidir. Uygun başvuru; ilgili formların eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması, Fransa Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin eksiksiz hazırlanarak teslim edilmesi anlamına gelir. Hazırlayacağınız evraklar arasında çalışma belgeleriniz, mali durumunuzu gösteren belgeler (hesap dökümü, bankadaki varlıklarınız, tapu vs.), gidiş amacınızı açık ve net bir şekilde açıklayan seyahat dilekçesi vb. yer almaktadır. Çalışma durumunuza ve seyahat amacınıza göre başvuru yapmanız gereken vize türlerinin bir listesini uzman vize danışmanlarımızdan talep edebilirsiniz.

Alanında uzman ve tecrübeli vize danışmanlarımız tüm sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyacak, uzun süreli Fransa vizenizi alabilmeniz için gereken tüm bilgileri sizinle paylaşacaklardır. Fransa vize başvurunuzu gecikmeden gerçekleştirmek için bizimle irtibata geçin.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.