BLOG

Fransa Vize Reddi İçin Tekrar Başvuru Yapabilir Miyim?

A -A +
Fransa Vize Reddi İçin Tekrar Başvuru Yapabilir Miyim?

Fransa vizesi, Avrupa’nın kültürel lideri Fransa’yı ziyaret etmek isteyenlerin alması gereken bir vize türüdür. Paris’i, Louvre Müzesi’ni ve Marsilya sahillerini görmek isteyenler bu vizeyi edinmek durumundadırlar. Ancak Fransa vizesi ülkenin genel diplomatik tutumundan dolayı titizlikle yönetilen prosedürler sonucunda alınmaktadır. Bu sebepten dolayı, Fransa’ya yapılan vize başvuruları zaman zaman reddedilmektedir.

Fransa Vizesi Alım Süreci İçin Gereken Evraklar Nelerdir?

Fransa vizesi başvuru sürecinde evraklarınızın eksiksiz ve kusursuz olmasının öneminden bahsetmiştik. Fransa vizesi alım sürecinde aşağıdaki evraklar gerekmektedir:

  • Pasaportunuz
  • Vize talep formunuz
  • Seyahat sağlık sigortanız
  • Uçak biletiniz
  • Otel rezervasyonlarınız
  • Gelir belgeniz
  • Niyet dilekçeniz

Yukarıda saydığımız evraklar titizlikle hazırlanması gereken evraklardır. Şayet Fransa’da bir yakınınız varsa veya iş gezisi kapsamında gidiyorsanız vize başvuru sürecinde size bir davetiye göndermesi de sizin için olumlu olacaktır. Bu evraklar konsolosluğa eksiksiz sunulmadığı takdirde Fransa vizesi başvurunuzun reddedilmesi son derece olasıdır.

Fransa Vizesinin Reddedilme Sebepleri Nelerdir?

Fransa vizesi, başvuru dahilinde kusursuzluk isteyen vize türlerinden biridir. Bu sebepten dolayı pek çok başvurunun konsolosluktan onay almadan geri dönmesine rastlanmıştır. Fransa vizesi başvurusunun reddedilmesinin en önemli sebeplerinin arasında eksik veya hatalı belge doldurma gelmektedir. Bunun dışında pasaportun yeterli süreye sahip olmaması da başvuru reddine sebep olan önemli bir ayrıntıdır.

Fransa Vize Başvurum Reddedilirse Tekrar Başvuru Yapabilir Miyim?

Size bahsettiğimiz evrakları kusursuz bir şekilde doldurup konsolosluğa teslim ettiğiniz durumlarda dahi Fransa vizesi için red cevabı alabilirsiniz. Bu durum elbette ki keyfi olmayan bir durumdur. Fransa vizesi başvurusu yaptığınız zaman konsolosluğun Türkiye’ye döneceğinize ikna olması gerekmektedir. Bunu sağlamanın yolu ise ülkede sabit bir ikametgah gösterebilmekten geçer. Aynı zamanda yazacağınız niyet dilekçesindeki başvuru dili net ve samimi olmalıdır. Gelir belgenizi sunarken son 3 aylık faal banka özetinizi detaylı ve eksiksiz bir şekilde vermeniz gerekmektedir. Bu gibi detayların eksikliğinde konsolosluk vize başvurusunu reddedebilir. Ancak Fransa’ya yapacağınız bir vize başvurusunun konsolosluk tarafından reddedilmesi dünyanın sonu değildir. Çünkü reddedilen başvurular sonucunda dahi Fransa’ya yeniden vize başvurusu yapabilirsiniz. Profesyonel bir yardım alarak yürütmenizin önerildiği bu süreçte her şey eksiksiz yapılırsa vize başvurunuzun bir daha reddedilmesi için bir sebep yoktur.

Fransa Vize Başvuru Reddinin Önüne Nasıl Geçerim?

Kimse vize başvurusunun reddedilmesini istemez. Fransa vizesi başvurunuzun reddedilmesini önlemenin etkili yolları mevcuttur. Bunların arasında başı çeken, daha önceden Fransa ile olumlu bir vize sürecinden geçmiş olmanızdır. Bunun dışında da Fransa’da ikametini sürdüren bir akrabaya veya yakına sahip olmanız da sizin kolayca bir Fransa vizesi almanızı sağlayacaktır. 

Hepsinden önemlisi, vize alım süreçlerinizde profesyonel bir yardım almanız gerektiğidir. Bu durumu konsolosluklar dahi önermektedir. Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri’nin İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret ederek, profesyonel bir yardım alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.