BLOG

Fransa Vize Süreci: Ne Zaman Çıkar? Almak Kolay mıdır?

A -A +
 Fransa Vize Süreci: Ne Zaman Çıkar? Almak Kolay mıdır?

Kendine özgü sokakları, romantizmi ve dillere destan şehirleri ile Fransa, bugün pek çok kişinin ziyaret ettiği ülkelerin başını çekmektedir. Avrupa Birliği’nin kurucularından ve en büyük üyelerinden biri olan Fransa, 26 Avrupa ülkesi arasında sınır-pasaport kontrolü olmadan serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen Birliği’ne de üye olması itibariyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerden biridir. Fakat hizmete özel (yeşil, gri ve siyah) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmayan kısa süreli ziyaretlerinde Fransa’ya seyahat edebilirler.

Fransa Vize Süreci ve Detayları

Fransa, diğer birçok Avrupa ülkesi gibi Schengen vizesine dahildir. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri vizeden kısmi olarak muaf olsa da umuma mahsus pasaport sahiplerinin Fransa seyahatinden önce vize almaları zorunludur. Schengen vize için prosedürler, işiniz ve seyahat amacınız doğrultusunda değişiklik göstermektedir. Schengen vize başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan ilki; pasaportunuzun 10 yıldan eski ve/veya yıpranmış olmamasıdır. Ayrıca en az 2 boş sayfasının bulunması ve seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren geçerliliğinin olmasına da dikkat etmelisiniz. Bir diğer önemli nokta, eğer ilk kez Schengen’e başvuru yapıyorsanız konsolosluğa giderek parmak izi ibraz etmeniz gerekmektedir.

İlk defa Schengen belgesi alıyorsanız genellikle 1 haftalık vize alabileceğinizi daha sonraki başvurularınızda bu sürenin giderek artacağını göz önünde bulundurmalısınız. Bunlara ek olarak başvuru işlemlerinizi seyahat tarihinizden en az 15 iş günü öncesinde başlatmalısınız ki zaten sonuçlanması ortalama 15 iş günü sürmektedir. Konsoloslukların kapalı olduğu, tatil olduğu durumlarda ya da ek evrak talep etmeleri halinde bu süreç uzamaktadır; dolayısıyla ne kadar erken başvuru yaparsanız o kadar faydanıza olacaktır.

Doğru kategori ve doğru evraklar ile başvurmanız olumlu sonuç almanız için çok önemlidir. Toplamda 26 ülkede serbest dolaşım hakkı sağlayan Schengen vizesi ve Fransa vize türleri için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın tecrübeli ekibine güvenebilirsiniz. Tam yetkili TÜRSAB A grubu acente statüsündeki firmamızın uzman ekibiyle çalışın, prosedürlerle biz ilgilenirken seyahat etmenin eşsiz keyfi size kalsın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.