BLOG

Fransa Vizesi Alacaklara Tavsiyeler

A -A +
Fransa Vizesi Alacaklara Tavsiyeler

Resmi adıyla Fransa Cumhuriyeti, denizaşırı pek çok bölgede toprağı bulunan ancak ana kara topraklarının Batı Avrupa’da bulunduğu, köklü bir mirasa sahip, güçlü bir ülkedir. Edebiyat, müzik, sinema gibi sanat dallarının her birinde dünyaya yön veren sanatçılara ev sahipliği yapan Fransa, UNESCO kültür mirası listesinde çok sayıda yapısı ve doğal güzellikleri olan bir ülkedir. 

Eyfel Kulesi, Versay Sarayı, yakın zamanda talihsiz bir yangın ile örselenmiş olsa da tekrar eski haline kavuşacağından şüphe duymadığımız Notre Dame ve daha pek çok kültürel zenginliği sayesinde Fransa, dünyanın en çok turist çeken ülkesidir. Aşıklar şehri olarak adlandırılan Paris ise bu ülkenin başkenti ve turizm şehridir. 

Gri, Yeşil, Siyah pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 180 gün içerisinde 90 güne kadar yapacakları konaklamalı seyahatlerde muaf tutuldukları Fransa vizesine umuma mahsus (Bordo) pasaport sahipleri tabi tutulmaktadır. Fransa’ya seyahat etmeden önce konsolosluk, elçilik ya da yetkilendirilmiş vize şirketlerinden başvuru yaparak vizenizi almanız gerekmektedir. 

Seyahat amacınızın, mesleğinizin, yaşınızın ve ne kadar süre kalacağınızın belirlediği kategoriye uygun olarak gerekli evrakları toparlayıp bireysel başvurularınızı konsolosluk veya elçiliklerden yapabilir ya da süreci sizin adınıza yürütecek, doğru kategoriden doğru evraklarla eksiksiz bir şekilde başvuru yaptığınıza emin olarak herhangi bir maddi, manevi ve zaman kaybı yaşamadan sorunsuz ve hızlı Schengen vizesi almanızda yardımcı olacak yetkili vize şirketi Re-Vize ile çalışabilirsiniz. 

Schengen Vize başvurusu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan ilki; pasaportunuzun 10 yıldan eski ve/veya yıpranmış olmamasıdır. Ayrıca en az 2 boş sayfasının bulunması ve seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren geçerliliğinin olmasına da dikkat etmelisiniz. Bir diğer önemli nokta, eğer ilk kez Schengen’e başvuru yapıyorsanız konsolosluğa giderek parmak izi ibraz etmeniz gerekmektedir. 

İlk kez Schengen alıyorsanız genellikle 1 haftalık vize alabileceğinizi daha sonraki başvurularınızda bu sürenin giderek artacağını göz önünde bulundurmalısınız. Bunlara ek olarak başvuru işlemlerinizi seyahat tarihinizden en az 15 iş günü öncesinde başlatmalısınız ki zaten sonuçlanması ortalama 15 iş günü sürmektedir. Konsoloslukların kapalı olduğu, tatil olduğu durumlarda ya da ek evrak talep etmeleri halinde bu süreç uzamaktadır; dolayısıyla ne kadar erken başvuru yaparsanız o kadar faydanıza olacaktır. 

Ayrıntılı bilgi almak ve sorunsuz Fransa vizesi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ofislerine gelerek, alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlar ile yüz yüze görüşebilirsiniz. Dilerseniz telefon ve canlı destek hattı üzerinden de bilgi edinebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.