BLOG

Fransa Vizesi Almak İçin Ne Yapmalıyım?

A -A +
Fransa Vizesi Almak İçin Ne Yapmalıyım?

Romantik şehirleri, kendine has büyüsü, tarih kokan kentleri ile Fransa; ülkemiz vatandaşlarının sıklıkla ziyaret ettiği ülkelerin başında gelmektedir. Fransa bir Schengen ülkesi olduğundan dolayı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Schengen vizesi bir takım titiz detayları bünyesinde barındıran bir vize türüdür. "Fransa vizesi almak için ne yapmalıyım?" sorusunun cevabını arayan okuyucularımız için bu yazımız güzel bir referans olacaktır.

Romantizm Ve Kültür Diyarı Fransa

Fransa vizesi, Avrupa seyahati yapmak isteyen kişilerin sıkça talep ettiği vizelerin başında gelir. Fransa’nın kültürel arkaplanı ve entelektüel geçmişi sayesinde sayısız turist bu ülkeyi bir seyahat cenneti olarak görmektedir. Paris, Marsilya, Bordeaux gibi dünyaca ünlü şehirlere ve bölgelere ev sahipliği eden Fransa, büyük bir turistik potansiyele sahiptir. Balzac, Dumas, Sartre ve Camus gibi önemli yazarların çıktığı ülke genel kültürünü geliştirmek isteyen pek çok kişinin ilk durağıdır.

Fransa Vizesi Detayları

Fransa’ya herhangi bir sebep ile seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından resmi pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 gün konaklamalı seyahatlerinde vize uygulamasından muaf tutulurlar. 90 günden uzun sürecek seyahatlerinde ise uygun kategoriden Schengen vizesine başvuru yapmaları gerekmektedir. Umuma mahsus pasaport sahipleri ise yine seyahat amaçlarına ve konaklama sürelerine uygun olarak vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Fransa Vizesi Almak Zor Mu?

Fransa Schengen vizesi almak, herhangi bir ülke için vize almaktan daha zor ya da daha kolay değildir. Önemli olan doğru kategoriden doğru evraklarla, prosedürlerin hepsini yerine getirerek başvuru yapmaktır. Schengen vizesi Avrupa’daki 26 ülkeyi kapsayan bir vize olması bakımından evraklar daha titizlikle incelenmekte ve yanlış bilgilerle yapılan başvuruları kesinlikle kabul etmemektedir. Schengen vizesine başvuru yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta ile işinizi biraz daha kolaylaştırabiliriz. Örneğin, en az 3 aydan uzun süre geçerliliği bulunan bir pasaportla başvuru yapmak dikkat etmeniz gereken ilk unsurdur diyebiliriz. Pasaportunuzun geçerlilik süresi daha kısaysa, 10 yıldan eskiyse veya yıpranmışsa, konsolosluklar başvurunuzu kabul etmeyecektir. Bunun haricinde biometrik fotoğrafınızın güncel halinizi yansıtıyor olması, dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli konudur.

Schengen vize başvuru detayları hakkında daha fazla bilgi almak ve Fransa vizesi başvurusunda bulunmak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.