BLOG

Fransa Vizesi Almak Zor Mu?

A -A +
Fransa Vizesi Almak Zor Mu?

Avrupa'nın en romantik ülkelerinden biri sayılan Fransa; sunduğu imkanlar açısından bugün pek çok kesim tarafından seyahat etmek ve yaşamak istenen bir ülkedir. Fransa vizesi, Avrupa seyahati yapmak isteyen kişilerin sıkça talep ettiği vizelerin başında gelir desek yanlış olmayacaktır. Ülke T.C. vatandaşlarına vize uyguladığından dolayı burayı ziyaret etmeden önce Fransa Schengen vizesine başvurulması gerekmektedir. Ülke, bir Schengen bölgesi ülkesi olduğundan dolayı ziyaretçiler başvuruda bulunmadan önce "Fransa vizesi almak zor mu?" diye düşünebilirler. Sıkı prosedürlere sahip olan bu vize türünü almak sanıldığı kadar zor değildir. Alınacak profesyonel bir yardım, vize alımlarını da kolaylaştırabilen bir unsurdur diyebiliriz.

Fransa Vizesine Dair

AB’nin Schengen protokolü dahilinde olan Fransa vizesini almak düşünüldüğü kadar zor değildir. Bu konuda yerine getirilmesi gereken en önemli prosedür vize başvurusu belgelerinin titizlikle ve profesyonelce hazırlanmasıdır. Başvuru belgeleri eksiksiz ve hatasız hazırlandığı takdirde vize başvurunuzun onaylanmaması için hiçbir sebep yoktur. Vize isteyen ülkelerin çoğu gibi, Fransa’dan gelecek bir vizenin çıkış süreci de yapacağınız seyahatin türüne ve süresine göre değişkenlik gösterir. Örnek vermek gerekirse kısa süreli bir iş ziyaretinin vizesi belgeler eksiksiz teslim edildiği takdirde hızlı bir şekilde çıkmaktadır. Ancak daha zor prosedürler gerektiren eğitim vizesi, aile birleşimi vizesi gibi vizelerin çıkması doğal olarak görece uzun sürmektedir. Belgeleriniz eksiksiz tamamlanmış ise, ortalama 15 ila 30 iş günü arasında bir Fransa vizesi edinebilirsiniz.

Vize Evrakları Nelerdir?

Fransa Schengen vizesi için, seyahat amacınıza uygun olan kategoriden size uygun olanı seçerek gerekli evrakları bir dosya halinde konsolosluğa sunmalısınız. Her kategori için gerekli belli başlı evraklardan bahsetmek gerekirse, bunlar; seyahatinizin bitiminden itibaren 3 ay daha geçerli olacak pasaportunuz, seyahat sağlık sigortanız, uçak bileti ve konaklama rezervasyonunuz, Schengen vize başvuru formu, vize dilekçesi gibi evraklardır. Schengen vizesi Avrupa’da toplamda 26 ülkeyi kapsayan oldukça geniş ve avantajlı bir vize türüdür. Örneğin Fransa’dan vize aldıktan ve seyahat ettikten sonra oradan, üye olan 26 ülkeye ayrıca bir vize kontrolüne tabi tutulmadan ya da ekstra bir prosedüre gerek duymadan seyahat edebilirsiniz.

Fransa vizesine dair aklınıza takılabilecek herhangi bir sorunun cevabını almak ve uzman vize danışmanlarımız ile görüşmek için online iletişim formunu doldurabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.