BLOG

Fransa Vizesi Başvuru Formu

A -A +
Fransa Vizesi Başvuru Formu

Romantik şehirleri, kendine has sokakları, ilgi çekici kültürü ile Fransa; bir çok kişinin ziyaret ettiği ülkelerin başında gelmektedir. Hem Fransa'nın hem de moda ve kültürün başkenti olan Paris; dünya tarihinde önemli bir şehir olmakla birlikte, turistlerin de sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden biridir. Fransa bir Schengen ülkesi olduğundan dolayı ülkeyi ziyaret etmeden önce Fransa Schengen vizesi alınması gerekmektedir. Peki Fransa vizesi başvuru formu bu aşamada ne işe yaramaktadır?

Vize Başvuru Formu Nedir?

Fransa Schengen vize başvurunuzdaki en önemli nokta, hangi kategoriden başvurursanız başvurun doldurmanız gereken Schengen vizesi başvuru formudur. Bu form, kişisel bilgilerinizi ve seyahat detaylarınızı girmeniz gereken bir formdur. Kimlik bilgilerinize ek olarak, pasaport bilgilerinizi, adres bilgilerinizi, seyahat amacınızı, seyahatinizi gerçekleştireceğiniz ilk ülkeyi ve daha sonra gideceğiniz ülkeleri, kalacağınız süreyi, bütçenizi ve varsa ziyaret edeceğiniz kişileri ayrıntılı şekilde yazmanız gereken bu formu doğru ve eksiksiz şekilde doldurmanız çok önemlidir. Bu konuda profesyonel bir yardım almak sürecinizi hızlandıracak ve olumlu sonuçlanmasına vesile olacaktır.

Fransa Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa vize başvurusu yapmayı düşünenlerin yanıtını en çok merak ettiği sorulardan biri, “Fransa vizesi kaç günde çıkar?” sorusudur. Fransa vize başvurularının sonuçlanma süresi, başvuru türünüze göre, yani C tipi ve D tipi vize başvurularına göre değişecektir. Kısa süreli (90 günlük) vizeleri ifade eden C tipi Schengen vizeleri, turistik, ticari, aile-akraba ziyareti, kısa süreli dil okulu gibi amaçlarla yapılan seyahatleri kapsamaktadır. C tipi Fransa vize başvuruları genellikle 5 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Bununla birlikte, sezona bağlı yoğunluk durumu, tatiller, genel başvuru yoğunluğu gibi durumlar nedeniyle bu süre bazen uzayabilmektedir. Bu nedenle, vize başvurunuzu en az bir ay öncesinden başlatmanız yararınıza olacaktır.

Fransa Vize Reddi İçin Tekrar Başvuru

Doğru kategoriden, doğru evrakları eksiksiz bir şekilde doldurmak Schengen vizesi alırken çok büyük önem arz eder. Bunun nedenlerinden biri başvurunuzun detaylı bir şekilde incelenmesidir. Avrupa’nın büyük bir çoğunluğunda serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen vizesi kapsayıcılığı ve yoğun başvurulması nedeniyle inceleme süreci bazen uzun sürebilen bir vize türüdür ve karmaşık prosedürlere tabidir. Ancak olası bir ret durumunda tekrar başvuru yapmanız mümkündür. İlk etapta reddedilen vizenizin ikinci etapta biraz daha zorlu bir süreçten geçeceğini aklınızda bulundurmak iyi olacaktır.

Fransa vizesi hakkında detaylı bilgi almak ve maddi-manevi kayıplarınızın önüne geçmek için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.