BLOG

Fransa Vizesi Başvurunuzda Sponsor Olabilecek Kişiler

A -A +
Fransa Vizesi Başvurunuzda Sponsor Olabilecek Kişiler

Dünyanın en güzel ve romantik şehirlerinden biri olan Paris’in bulunduğu, tarih, kültür ve edebiyatın ülkesi olan Fransa; her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca turisti ağırlamaktadır. Bunun yanı sıra, yine her yıl binlerce kişi eğitim almak, çalışmak veya aile birleşimi gibi nedenlerle Fransa’ya göç etmekte veya oturma iznine başvurmaktadır. Avrupa Birliği’nin kurucu üyelerinden ve en büyük ülkelerinden biri olan Fransa, 26 Avrupa ülkesini kapsayan Schengen Topluluğu üyesi olması itibariyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Halihazırda bir çalışan olarak ülkeyi ziyaret edebileceğiniz gibi, öğrenci ya da işsiz bir şekilde de Fransa'ya gitmeniz mümkündür. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli detay, size kimin sponsor olacağı konusudur.

Vize Başvurularında Sponsor Olabilecek Kişiler

Eğer öğrenciyseniz ya da halihazırda çalışmıyorsanız ve yurt dışı seyahati yapmayı planlıyorsanız, bunun için öncelikle bir sponsor bulmanız gerekmektedir. Bulduğunuz sponsor, seyahat masraflarınızı karşılayacağı için, bu durum ilgili konsolosluklardan vizenizin olumlu sonuçlanmasına ön ayak olacaktır. Eğer masraflarınızın karşılanacağını belgeleyemezseniz ya da herhangi bir sponsor bulamazsanız, vizeniz muhtemelen red cevabı alacaktır.

Fransa vizesi ve Schengen vizesi başvurularında gösterilecek sponsorların birinci dereceden aile yakınları olması beklenir. Ancak birinci dereceden yakınlarınızın sponsor olamadığı durumlarda ikinci dereceden akrabalarınızın sponsorluğu da kabul edilebilmektedir. Burada önemli olan asıl konu, konsolosluğun planladığınız seyahati gerçekleştirebilecek maddi güce sahip olduğunuza ve seyahatinizden sonra ülkenize döneceğinize ikna olmasıdır.

Eğer maddi durumunuz vize almaya müsait değilse ya da bir şekilde maddi durumunuzu belgeleyemiyorsanız sponsorsuz bir şekilde vize almanız söz konusu değildir. İlgili konsolosluklar, gittiğiniz ülkeden geri döneceğinize ikna olmak isterler. Özellikle Schengen ülkelerine yapacağınız seyahatlerde bu durum çok önemlidir. Tüm bunların yanında sizden istenen evrakların da eksiksiz ve tam teslim edilmesi oldukça mühim bir konudur. Sponsor evrakları haricinde sizin evraklarınızın da düzgün bir şekilde teslim edilmiş olması gerekmektedir. Aksi durumda vizeniz yine olumsuz sonuçlanacaktır.

Fransa vizesi almak ve evraklarınızı doğru bir şekilde hazırlayabilmek için İzmir, Ankara ve İstanbul'da bulunan ofislerimizi ziyaret edebilir ve uzman vize danışmanlarımızdan gereken profesyonel desteği alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.