BLOG

Fransa Vizesi İçin Gerekli Evraklar Hangileridir?

A -A +
Fransa Vizesi İçin Gerekli Evraklar Hangileridir?

Avrupa’nın, hatta dünyanın en çok turist ağırlayan ülkelerinden biri olan Fransa, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Türkiye ile yoğun ticari bağlantıları nedeni ile de sık sık ziyaret edilen bir ülkedir. 

Fransa, diğer birçok Avrupa ülkesi gibi Schengen vizesine dahildir. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri vizeden kısmi olarak muaf olsa da umuma mahsus pasaport sahiplerinin Fransa seyahatinden önce vize almaları zorunludur. Schengen vize için prosedürler, işiniz ve seyahat amacınız doğrultusunda değişiklik göstermektedir. 

Sık sık değişen vize prosedürlerini yakından takip ediyor olmanız vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için çok önemlidir çünkü yanlış veya eksik evrakla başvuru yapmanız ret almanız için yeterli bir sebeptir. Doğru belgelerle tekrar başvursanız dahi bu size para ve zaman kaybına sebep olacaktır. Maddi ve manevi kayıp yaşamamanız adına alanında uzman ve deneyimli danışmanlar ile çalışmanız, profesyonel destek almanız konsolosluklar tarafından da tavsiye edilmektedir. 

Schengen vizesinin farklı kategorileri vardır demiştik, amacınıza göre değişen bu kategorilerden bazıları; Ticari Vize, Çalışma Vizesi, Eğitim Vizesi, Turistik Vize şeklindedir. Bu kategoriler hazırlamanız gereken evrakları belirlemektedir. Ancak hemen her kategoride geçerli olan belli başlı evraklar vardır. Bunlar; öncelikle 2014 yılından beri geçerli olan bir prosedür olan parmak izi, ilk kez Schengen vize başvurusunda bulunan herkesin yerine getirmesi gereken bir prosedürdür. Diğerleri ise; seyahatinizin bitiminden itibaren 3 ay daha geçerli olacak pasaportunuz, seyahat sağlık sigortanız, uçak bileti ve konaklama rezervasyonunuz, Schengen vize başvuru formu, vize dilekçesi gibi evraklardır. Fransa vizesi almak istiyorsanız, farklı vize kategorileri için değişen evraklara birkaç örnekle değinmek yararlı olacaktır.

Örneğin, Fransa’da üniversite eğitimi almak istiyorsanız, başvurmanız gereken Eğitim Vizesi için gerekli evraklar arasında en önemlisi motivasyon mektubunuzdur. Motivasyon mektubunuz sizin Fransa’da eğitim alma amacınızı ve seyahat planınızı Fransa Konsolosluğu’na açıkladığınız bir mektuptur. Masraflarınızın nasıl karşılanacağını iyi belgelemek bir başka kritik noktadır. Başvuru yaptığınız tarihten 3-4 ay öncesinden beri (sizin/sponsorunuzun/aile bireyinizin) hesabında Avrupa Birliği’nin belirlediği miktarda bir meblağın bulunması gerekmektedir. Ayrıca kayıt yaptırdığınız okuldan alacağınız bir kayıt belgesini de başvuru sırasında sunmalısınız. 

Fransa’ya ticari amaçlarla seyahat etmek istiyorsanız başvuracağınız kategori Ticari Vize’dir. Bir firma tarafından davet ediliyorsanız antetli kağıda yazılmış, imzalı ve kaşeli firma davetiyesi; fuara katılacaksanız fuar biletinizi, firma ile aranızda ticari ilişki söz konusu ise ilgili faturaları dosyanıza eklemelisiniz. 

Doğru kategori ve doğru evraklar ile başvurmanız olumlu sonuç almanız için çok önemlidir. Toplamda 26 ülkede serbest dolaşım hakkı sağlayan Schengen vizesi için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın tecrübeli ekibine güvenebilirsiniz. Tam yetkili TÜRSAB A grubu acente statüsündeki firmamızın uzman ekibiyle çalışın, prosedürlerle biz ilgilenirken seyahat etmenin eşsiz keyfi size kalsın.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.