BLOG

Fransa Vizesi Kaç Günde Çıkıyor?

A -A +
Fransa Vizesi Kaç Günde Çıkıyor?

Dünyanın en güzel şehirlerinden Paris’in bulunduğu, tarih, kültür ve edebiyatın ülkesi Fransa, her yıl yerkürenin dört bir yanından milyonlarca turisti ağırlamaktadır. Bunun yanı sıra, yine her yıl binlerce kişi eğitim almak, çalışmak veya aile birleşimi gibi nedenlerle Fransa’ya göç etmekte veya oturma iznine başvurmaktadır. Bir çok vize türü ile gidebileceğiniz ülkenin vize prosedürleri de bu yüzden dolayı değişkenlik göstermektedir. Bununla birlikte vizenizin çıkma süreci de değişecektir. Peki Fransa vizesi kaç günde çıkıyor?

Fransa Schengen Vizesi Nedir?

Avrupa Birliği’nin kurucu üyelerinden ve en büyük ülkelerinden biri olan Fransa, 26 Avrupa ülkesini kapsayan Schengen Topluluğu üyesi olması itibariyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Ancak yeşil, siyah veya gri pasaport gibi diplomatik veya özel hizmete mahsus pasaport sahipleri, 180 gün içinde 90 günü aşmayan ziyaretlerinde Fransa’ya vizesiz seyahat edebilirler. Bu istisna haricinde, umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları Fransa vizesi başvurusu yapmak zorundadır.

Vizem Kaç Günde Çıkar?

Fransa vize başvurusu yapmayı düşünenlerin yanıtını en çok merak ettiği sorulardan biri, “Fransa vizesi kaç günde çıkar?” sorusudur. Fransa vize başvurularının sonuçlanma süresi, başvuru türünüze göre, yani C tipi ve D tipi vize başvurularına göre değişecektir. Kısa süreli (90 günlük) vizeleri ifade eden C tipi Schengen vizeleri, turistik, ticari, aile-akraba ziyareti, kısa süreli dil okulu gibi amaçlarla yapılan seyahatleri kapsamaktadır. C tipi Fransa vize başvuruları genellikle 5 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Bununla birlikte, sezona bağlı yoğunluk durumu, tatiller, genel başvuru yoğunluğu gibi durumlar nedeniyle bu süre bazen uzayabilmektedir. Bu nedenle, vize başvurunuzu en az bir ay öncesinden başlatmanız yararınıza olacaktır. Uzun süreli oturma izni veren D tipi kategorisindeki çalışma izni, aile birleşimi, uzun süreli eğitim vizesi (üniversite, yüksek lisans, uzun süreli dil okulu vs.) gibi başvuruların sonuçlanma süresi ise 2 aya kadar çıkabilmektedir.

Fransa Vizesi İçin Profesyonel Destek

Fransa vizesi başvuru süresi ve başvuru işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi almak ve işlemlerinizi başlatmak için uzman Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibimizle görüşebilir, dilerseniz Ankara veya İzmir ofislerimizden randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz. İsterseniz Fransa vizenizi tam yetkili TÜRSAB A grubu acente kategorisindeki firmamız aracılığıyla da alabilirsiniz. Uzman danışmanlarımız süreç hakkındaki tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, tüm işlemleri adınıza takip ederek hızla sonuçlandıracaktır. Ayrıca Fransa seyahatinizde ihtiyaç duyacağınız uygun fiyatlı uçak bileti, konaklama rezervasyonu, zorunlu seyahat sigortası gibi konularda da ücretsiz danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz!

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.