BLOG

Fransa Vizesini En Kolay Nasıl Alırım?

A -A +
Fransa  Vizesini En Kolay Nasıl Alırım?

Pek çok insan Fransa’ya gitmek ister. Dünyanın en modern ülkelerinden, Batı Avrupa ülkelerinin en önemli kültürlerden biri olan bu ülke mutfağıyla, şehirleriyle, kendine özgü diliyle Avrupa içinde bile ilginç bir ülke olarak görülüyor. Fransa vizesi almak için ne yapmak gerekir veya nasıl en kolay alınabilir sorularının cevaplarını ise bir kerede vermek mümkün değil. Zira pek çok Schengen ülkesinde olduğu gibi kategorize edilmiş farklı türlerde vizeler var. 

Bir Schengen ülkesi olarak Fransa da, beraberindeki 25 diğer Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) üyesi ülkeyle birlikte; Schengen Anlaşması imtiyazlarına dahildir. Yani buradan alacağınız bir vize de size, bu diğer ülkelerde serbest dolaşım hakkı verir. 

Elbette diğer Schengen ülkeleri gibi Fransa vize işlemleri de son derece titizlikle ele alınması, takip edilmesi ve uygulanması gereken prosedürleri içerir. 

Fransa Vizesi Almak

Fransa vizesine başvurmak için Fransız Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş internet sitelerindeki online başvuru formunu doldurmalısınız. Formu doldurduktan sonra size verilecek olan evrak listesindeki evrakları belirlenen randevu tarihine kadar eksiksiz bir şekilde hazırlamanız gerekir. 

Başarılı bir başvuru süreci geçirmek istiyorsanız öncelikle pasaportunuzun en fazla 10 yıllık olması, Fransa’ya yapacağınız seyahatten sonra en az 3 ay daha geçerliliği olması ve vize basılabilmesi için en az 2 adet boş sayfasının bulunması gereklidir. Bunların dışında size sunulacak olan başvuru evraklarını eksiksiz olacak şekilde, içinde hatalı veya çelişkili herhangi bir bilgiye yer vermeden konsolosluk yetkililerine teslim etmelisiniz.

Mülakatta size sorulacak tüm sorulara açıklıkla cevap verip Fransa’ya gidiş amacınızı ve seyahat sürenizin sonunda ülkeden ayrılacağınız konusunda konsolosluk yetkililerini ikna etmelisiniz. Bu prosedürlerin eksiksiz ve “kitabına uygun” olarak gerçekleşmesi çok önemli. Zira son kertede evraklarınızda eksik bulunması, bu evraklarda hatalı bilgilerin olması yahut mülakatta soruları tatmin edici bir biçimde yanıtlayamamanız başvurunuzun reddine sebep olacaktır. 

Profesyonel Yardım Alın

Vize başvuru süreçleri pek çok insan için stresli geçebilir. Ülkelerin vize politikaları her tür çevresel, küresel faktöre karşı son derece duyarlıdır; yani yönetmelikler bir gün içerisinde, siz farkına bile varmadan değişebilir. Ayrıca vize başvurularınız için gereken evrakların eksiksiz olması, beyanatlarınızın açık olması çok önemlidir. Yapacağınız en küçük hata vize başvurunuzun iptal edilmesiyle sonuçlanabilir, ki bu durum daha sonradan yapacağınız vize başvurularını olumsuz etkilemektedir. 

Ama artık bu süreçleri tek başlarına ve zorluk içinde atlatmak istemeyenler profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerine başvurabiliyor. Vize danışmanlığı şirketlerinin faaliyetleri, vize başvurularını sizlerin yerine yapan ve süreci gündelik olarak takip eden kalifiye ekipler tarafından yürütülür. Onların rehberliğinde yapacağınız vize başvurularının olumlu sonuçlanması garanti edilmektedir. Eğer profesyonel vize danışmanlığı hizmetlerinin nasıl verildiğini görmek istiyorsanız bizlere, Re-Vize Danışmanlık’a ulaşın. Tek yapmanız gereken internet sitemizde yer alan online randevu formunu doldurmak.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.