BLOG

Fransa'da Koronavirüs Normalleşme Dönemi ve Vize Süreci

A -A +
Fransa'da Koronavirüs Normalleşme Dönemi ve Vize Süreci

Romantik bir tatil dendiği zaman akla ilk gelen ülkelerden biri olan Fransa, aynı zamanda bünyesinde barındırdığı kaliteli dil okulları ve üniversiteleri ile de bilinmektedir. Ülkeye aynı zamanda sağlam bir kariyer hedefi olan kişilerin de sıklıkla gittiğini düşünürsek Fransa, ülkemiz vatandaşları tarafından en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelmektedir. Elbette ülke, Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Dolayısıyla burayı ziyaret etmeden önce, seyahat amacınıza göre doğru kategoriden seyahatinize uygun olan vize başvurusunu yapmanız gerekmektedir. Yani eğer ülkeye eğitim amacı ile gitmeyi düşünüyorsanız  Fransa  eğitim vizesine başvuru yapmanız gerekecektir. Turistik bir ziyaret gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, Fransa turistik vizesine başvuru yapmanız son derece mantıklı olacaktır. Peki Fransa'da coronavirus normalleşme dönemi ve vize süreci hakkında ne gibi gelişmeler oldu?

Avrupa'nın Gözbebeği Fransa Ve Fransa Vizesi

ransa, neredeyse tüm Avrupa ülkelerinin dâhil olduğu Schengen Anlaşması kapsamında Türkiye’ye vize uygulamaktadır. Başka bir deyişle, Schengen bölgesinde bulunan Fransa’ya herhangi bir amaçla seyahat etmeden önce Schengen vizesi almanız gerekecektir. (Diplomatik/yeşil pasaport sahibiyseniz bazı prosedürlerden büyük ölçüde muaf olabilirsiniz.) Schengen vizesi, Avrupa’nın neredeyse tümünde serbest dolaşım hakkı tanıyan bir izin belgesidir. Dolayısıyla bu vizeyi alıp Fransa’ya seyahat ettikten sonra diğer ülkelere de serbestçe giriş yapabilirsiniz. Fransa vizesiyle seyahat edeceğiniz için Schengen bölgesine Fransa’dan giriş yapmanız çok önemlidir, aksi takdirde gelecekteki Schengen vize başvurularınız olumsuz etkilenebilir.  Vize başvurularınızı konsolosluklar aracılığı ile bizzat yapabileceğiniz gibi, yetkili vize danışmanlık firmaları ile birlikte de yapabilirsiniz. Fransa Schengen vize başvurularında bireysel başvuru yapmak da mümkündür. Ancak başvuru sürecinin karmaşıklığı ve zaman zaman güncellenen vize prosedürleri nedeniyle, profesyonel vize danışmanlığı hizmeti almanız konsolosluklar tarafından da önerilmektedir.

Fransa'da Koronavirüs Ve Seyahat Süreci

Fransa, korona salgını nedeniyle kapatılan Avrupa içi sınırlarını 15 Haziran'da açacağını duyurmuştu. Avrupa dışı sınırlarını ise kademeli olarak 1 Temmuz'da açacak. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve İçişleri Bakanı Christophe Castaner'in yaptıkları ortak yazılı açıklamada, salgının giderek daha iyi bir hal aldığını ve dolayısıyla seyahatlerin yavaş yavaş yapılabileceği açıklandı. Süreç ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve uzman vize danışmanlarımız ile görüşmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Ya da hemen şimdi online iletişim formunu doldurabilir ve Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz. Sağlıklı günler ve keyifli seyahatler dileriz!

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.