BLOG

Fransa’dan Davetiye İle Vize Almak

A -A +
Fransa’dan Davetiye İle Vize Almak

Avrupa Birliği’nin kurucularından ve en büyük üyelerinden biri olan Fransa, 26 Avrupa ülkesi arasında sınır-pasaport kontrolü olmadan serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen Birliği’ne de üye olması itibariyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerden biridir. Fakat hizmete özel (yeşil, gri ve siyah) pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü aşmayan kısa süreli ziyaretlerinde Fransa’ya seyahat edebilirler. 

Fransa vize türlerinin bazıları başvuru esnasında Fransa’dan alınacak bir davetiyenin ibrazını gerekli kılmaktadır. Bu vizeler, Fransa akraba ziyareti vizesi, Fransa ticari vizesi ve Fransa eğitim vizesi olup bazıları kısa süreli (C tipi) bazıları ise uzun süreli (D tipi) vize kategorisinde değerlendirilmektedir.

Fransa akraba ziyareti vizesi, kısa süreli vizelerden biri olup vize davetiyesi Fransa’da yasal olarak ikamet eden akrabanız tarafından kaleme alınmalı, davetiyenin orijinali vize başvuru dosyanıza eklenmelidir.

Fransa ticari vizesi; iş görüşmesi, fuar, mesleki organizasyon gibi etkinlik veya toplantılara katılmak üzere Fransa’ya seyahat eden kişilerin başvurduğu bir vize türüdür. Bu vize türü için iletilecek davetiye, davet eden firmanın antetli kağıdı üzerinde hazırlanmalı, şirketin unvan ve faaliyet bilgilerinin yanı sıra davet eden çalışanın kimlik bilgileri de başvuruya eklenmelidir. Eğer fuar gibi bir organizasyona katılmak için seyahat ediyorsanız, fuar biletlerinizi dosyanıza eklemek de avantaj sağlayacaktır.

Fransa eğitim vizesi; Fransa’da kısa veya uzun süreli eğitim almak için gereken vize türüdür. Bu vize için gereken davetiye, eğer dil kursuna gidiyorsanız dil okulu tarafından, üniversite eğitimi için gidiyorsanız üniversiteniz tarafından kabul mektubuyla iletilmelidir. Uzun süreli (90 günü aşan) eğitim seyahatleri D tipi vize kategorisinde değerlendirildiği için daha uzun süren ve karmaşık prosedürlere tabidir.

Fransa vizeleriyle ilgili tüm merak ettikleriniz için web sitemizin ilgili sayfalarını ziyaret edebilir, dilerseniz bugüne kadar binlerce vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına aracılık eden Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın uzman ekibiyle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz! Fransa Schengen vize işlemleri belirli formatları ve prosedürleri gerekli kıldığı için bu konuda profesyonel danışmanlık hizmeti almak en başta sizin yararınıza olacaktır.

Alanında uzman danışmanlarımız, uzun süreli Fransa vizenizi sorunsuz almak için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, bizimle çalışmak istediğiniz takdirde tüm işlemleri sizin adınıza yürüterek hızla sonuçlandıracaktır. Fransa vize işlemlerinizi hemen başlatmak için Ankara veya İzmir ofislerimizle irtibat kurabilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.