BLOG

Fransa'dan Schengen Vizesi Almak Bir Tık Uzağınızda

A -A +
Fransa'dan Schengen Vizesi Almak Bir Tık Uzağınızda

Avrupa'nın güçlü ülkelerinden biri olan Fransa, bugün pek çok kişi tarafından ziyaret edilen yerlerin başında gelmektedir. Turizm cenneti sayılan ülke, Türk vatandaşlarına vize uygulayan bir ülkedir. Fransa, Schengen Birliği'ne üye ülkelerden biri olduğundan dolayı, Fransa seyahatini yapacak kişilerin öncelikle başvurması gereken vize türü Schengen vizesidir.

AB’nin Schengen protokolü dahilinde olan Fransa vizesini almak düşünüldüğü kadar zor değildir. Bu konuda yerine getirilmesi gereken en önemli prosedür vize başvurusu belgelerinin titizlikle ve profesyonelce hazırlanmasıdır. Başvuru belgeleri eksiksiz ve hatasız hazırlandığı takdirde vize başvurunuzun onaylanmaması için hiçbir sebep yoktur.

Fransa Vize Süreci

Fransa vizesi almak zaman zaman uzayabilen bir süreçtir, doğru. Ancak bu vizeyi alma sürenizi kısaltmanın belirli başlı yolları da yok değildir. Örneğin, Fransa’da yaşamını sürdüren bir akrabanız veya yakınınız varsa Fransa vizesini çok daha kısa sürede alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken söz konusu yakınınız veya akrabanızın size resmi bir davetiye göndermesini sağlamaktır. Bu durumun dışında Fransa’ya bir iş gezisi için gidiyorsanız, orada görüşeceğiniz kurumun size bir davetiye göndermesi gerekmektedir. Daha önceden bir Schengen ülkesinde bulunmuşsanız da Fransa vizesi alma süreciniz kısalacaktır. Bunun sebebi, Fransa’nın Schengen protokolüne dahil bir AB ülkesi olmasıdır. Vize geçmişinizde Fransa vizesinin bulunması da Fransa vizesi alma sürecinizin kısalması dahilinde gayet önemli bir avantajdır.

Fransa vizesi, başvuru dahilinde kusursuzluk isteyen vize türlerinden biridir. Bu sebepten dolayı pek çok başvurunun konsolosluktan onay almadan geri dönmesine rastlanmıştır. Fransa vizesi başvurusunun reddedilmesinin en önemli sebeplerinin arasında eksik veya hatalı belge doldurma gelmektedir. Bunun dışında pasaportun yeterli süreye sahip olmaması da başvuru reddine sebep olan önemli bir ayrıntıdır. Kimse vize başvurusunun reddedilmesini istemez. Fransa vizesi başvurunuzun reddedilmesini önlemenin etkili yolları mevcuttur. Bunların arasında başı çeken, daha önceden Fransa ile olumlu bir vize sürecinden geçmiş olmanızdır. Bunun dışında da Fransa’da ikametini sürdüren bir akrabaya veya yakına sahip olmanız da sizin kolayca bir Fransa vizesi almanızı sağlayacaktır.

Fransa Schengen vizesi başvurusunda bulunmak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.