BLOG

Fransa'dan Vize Almanızı Kolaylaştıracak İpuçları

A -A +
Fransa'dan Vize Almanızı Kolaylaştıracak İpuçları

Dünyanın en romantik ülkeleri arasında gösterilen Fransa; Avrupa'nın en kendine has ülkelerinden biridir. Dünyanın en güzel şehirlerinden Paris’in bulunduğu, tarih, kültür ve edebiyatın ülkesi Fransa, her yıl yerkürenin dört bir yanından milyonlarca turisti ağırlamaktadır. Bunun yanı sıra, yine her yıl binlerce kişi eğitim almak, çalışmak veya aile birleşimi gibi nedenlerle Fransa’ya göç etmekte veya oturma iznine başvurmaktadır. Ülke Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uyguladığı için seyahatinizden önce Fransa vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Peki Fransa'dan vize almanızı kolaylaştıracak ipuçları nelerdir?

Fransa Vizesi Başvurularında Püf Noktalar

Fransa vize başvurusunda dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, seyahat amacınıza ve çalışma durumunuza göre başvuru yapacağınız vize türünü doğru belirlemek olacaktır. Örneğin iş seyahati gerçekleştirecekseniz ticari vizeye, arkadaşınızı ziyaret edecekseniz turistik akraba-arkadaş ziyareti vizesine, çalışmıyorsanız buna uygun turistik vize kategorisine başvurmanız gerekecektir. Vize başvurunuzda sizden talep edilen belgeler buna göre değişecek olup eksik-hatalı belgelerle başvuru yapmanız vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasıyla sonuçlanabilir. Unutmayın, sizden talep edilen belgelerin bir amacı da seyahatinizden sonra ülkenize geri döneceğiniz kanaatine ulaşmaktır.

Fransa vize başvurusu yapmayı düşünenlerin yanıtını en çok merak ettiği sorulardan biri, “Fransa vizesi kaç günde çıkar?” sorusudur. Fransa vize başvurularının sonuçlanma süresi, başvuru türünüze göre, yani C tipi ve D tipi vize başvurularına göre değişecektir. Kısa süreli (90 günlük) vizeleri ifade eden C tipi Schengen vizeleri, turistik, ticari, aile-akraba ziyareti, kısa süreli dil okulu gibi amaçlarla yapılan seyahatleri kapsamaktadır. C tipi Fransa vize başvuruları genellikle 5 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Bununla birlikte, sezona bağlı yoğunluk durumu, tatiller, genel başvuru yoğunluğu gibi durumlar nedeniyle bu süre bazen uzayabilmektedir. Bu nedenle, vize başvurunuzu en az bir ay öncesinden başlatmanız yararınıza olacaktır.

Vize süreci bir takım karmaşık prosedürler içermektedir. Dolayısıyla bazen vize reddi süreci ile karşılaşmanız mümkündür. Bu tip durumlarda maddi-manevi kayıpların önüne geçmek ve vizenizi en sağlıklı şekilde alabilmek için konsolosluklar dahi profesyonel bir yardımın gerekliliğini vurgulamaktadır. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.