BLOG

Fransa'nın En Güzel Sahil Kentleri

A -A +
Fransa'nın En Güzel Sahil Kentleri

“Fransa” dendiği zaman pek çoğumuzun aklına aşıklar şehri Paris gelse de bu çağrışım güzellikleriyle Paris ile yarışabilecek hatta onu geçebilecek seviyede olan Fransız sahil kentlerine yapılan büyük bir haksızlıktır. Fransa, Paris gibi bir şehri bünyesinde barındırmakla beraber aynı zamanda Akdeniz’e kıyısı da olan bir ülkedir ve bu sebepten dolayı dünya üzerinde bulunan en güzel sahil kentlerine de ev sahipliği yapmaktadır. 

Yazın güneşin ve kumun tadını çıkartarak bambaşka bir Fransa’yı görmenizi sağlayacak bu kentler adeta dünya turizminin az bilinen hazineleridir. Fransa’nın sahil kentlerinin bulunduğu bu Akdeniz bölgesi, Cote d’Azur veya Fransız Riviera’sı olarak adlandırılmaktadır.

Fransız Riviera’sının en bilinen kenti ise Paris’ten üç saatlik bir uçuş ile ulaşabileceğiniz Nice kentidir. Bu bölgenin en büyük kenti olan Nice, 18. yüzyıldan beri İngiliz aristokrasisinin uğrak yeri olan bir kent olduğundan dolayı yaklaşık 300 yıllık bir popülariteye sahiptir. Doğayla iç içe bir tatil kenti izlenimi veren Nice son derece cazip ve renkli bir yaşam da sunmaktadır. Gece kulüpleri, geniş plajları ve eğlence merkezleri ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan Nice konum olarak Cannes ve Monaco şehirlerinin arasında bulunmaktadır. 

Eski Şehir bölgesi olarak isimlendirilen Vieux Nice, Massena Meydanı, Nice Şatosu ve İngiliz Sahil Yolu, Nice’te gezilmesi gereken önemli yerlerin başında gelmektedir.  Denizi ve güneşi ile yaz tatilinizi renklendirecek bu şehrin harika plajlarını da unutmamak gerekir. Nice’in meşhur plajları arasında Castel, Beau Rivage ve Gailon Plajı sayılabilir. Nice aynı zamanda birçok ünlünün kaçamak tatil mekanı olduğundan dolayı bu sahillerde tanıdık simalara da rast gelmeniz pek olasıdır.

Cannes ise Fransız Rivierası’nın bir diğer önemli şehridir. Sık sık film festivali ile kendisinden bahsettirmeyi başaran bu şehir içinde bulundurduğu gece kulüpleri ve yat limanları ile jet sosyetenin göz bebeği olan tatil noktalarından biridir. Fransa’nın güneyinde bulunan bu şehirde de özellikle Cannes film festivalinin olduğu dönemlerde dünya üzerindeki en önemli yıldızlarla karşılaşabilirsiniz. Şehrin sahip olduğu görkem ve zenginlik ziyaret için gelen her turistin aklını çelebilir.

Fransa’nın güneyinde bulunan Marsilya ise ülkenin en büyük ikinci şehridir ve Fransa’nın en güzel sahil kentleri arasında rakipsizdir. Kozmopolit bir yapıya sahip olan ve tarihi mekanlarıyla öğrenme meraklısı sayısız turisti kendisine çeken Marsilya aynı zamanda canlı ve dinamik yaşamıyla da eğlence düşkünlerini büyülemektedir. Marsilya aynı zamanda tarihi ve kültürel yönleri sayesinde Avrupa’nın kültür başkentleri arasında gösterilmektedir. Akdeniz Medeniyetleri Müzesi, Cantini Müzesi ve Eski Liman şehrin gezilecek önemli noktalarıdır.

Bugün Avrupa’nın gözbebeği olan ülkelerden biri olan Fransa’ya gitmek ve Fransa vizesi almak için İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Vize sürecinin zahmetli ve yorucu sürecinden sizi muaf tutmak adına, alanında uzmanlaşmış deneyimli vize danışmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.