BLOG

Fransız Nikahı Nedir: Fransa Aile Birleşimi Vizesi

A -A +
Fransız Nikahı Nedir: Fransa Aile Birleşimi Vizesi

Avrupa’nın ve hatta tüm dünyanın en çok turist ağırlayan ülkelerinden biri olan Fransa, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Türkiye ile yoğun ticari bağlantıları nedeni ile de sık sık ziyaret edilen bir ülkedir.  Resmi adıyla Fransa Cumhuriyeti, denizaşırı pek çok bölgede toprağı bulunan ancak ana kara topraklarının Batı Avrupa’da bulunduğu, köklü bir mirasa sahip, güçlü ülkelerden biridir. Edebiyat, müzik, sinema gibi sanat dallarının her birinde dünyaya yön veren sanatçılara ev sahipliği yapan Fransa, UNESCO kültür mirası listesinde çok sayıda yapısı ve doğal güzellikleri olan bir ülkedir. Son derece talep gören bu güzel ülkeye pek çok açıdan gitmem mümkündür. Peki Fransa aile birleşimi vizesi nedir ve nasıl alınır?

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Nedir?

Aile birleşimi, uzun süreli vize alım sürecinin adıdır. Genel olarak yabancı bir ülkenin vatandaşıyla Türkiye dışında evlilik yapan Türk vatandaşları tarafından başvurulan özel bir vize türüdür. Bu özelliği nedeniyle hem talep edilen evraklar hem de yapılan incelemeler açısından diğer vize türlerine nazaran çok daha ayrıntılı ve uzun bir sürece tabi olmaktadır. Fransa söz konusu olduğunda, Fransa’da evlilik yapan “işçi ailelere” ve Fransız vatandaşlarına uygulanan iki ayrı kategori bulunmaktadır. Vize alım süreci bu iki kategori için farklı şekillerde işlemektedir. Ayrıca Fransa aile birleşimi vizesinin bir diğer adı da Fransız nikahıdır.

Schengen Vizesi ve Fransa Vizesi

Fransa bir Schengen bölgesi ülkesi olduğundan dolayı, burayı ziyaret etmek isteyen kişilerin öncelikle Schengen vizesine başvurması gerekmektedir. Fransa Schengen vizesi almak, herhangi bir ülke için vize almaktan daha zor ya da daha kolay değildir. Önemli olan doğru kategoriden doğru evraklarla, prosedürlerin hepsini yerine getirerek başvuru yapmaktır. Schengen vizesi Avrupa’daki 26 ülkeyi kapsayan bir vize olması bakımından evraklar daha titizlikle incelenmekte ve yanlış bilgilerle yapılan başvuruları kesinlikle kabul etmemektedir.

Fransa'ya gitmek ve aile birleşimi vizesine başvurmak için iletişim formunu doldurabilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.