BLOG

Hangi Schengen Ülkelerinde Vize Hızlı Çıkar?

A -A +
Hangi Schengen Ülkelerinde Vize Hızlı Çıkar?

Özellikle turistlerin oldukça rağbet gösterdiği Schengen vizesi, son derece önemli bir vize türüdür. Avrupa’daki en yaygın ve bilinen vize türü olan Schengen vizesi tek bir vize sayesinde 26 adet Avrupa ülkesini seyahat etmenizi sağlayan prestijli bir vizedir diyebiliriz. Bir Schengen vizesine sahip olarak önce vizeyi aldığınız ülkeye seyahat ettikten sonra, diğer Avrupa ülkelerine seyahat etmeniz mümkün kılınmıştır. Adını 1985’te Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında serbest dolaşım anlaşması ile alan bu önemli vize türü, pek çok ülkeyi yerinde keşfetme özgürlüğü tanımaktadır.

Toplamda 26 ülkeyi kapsayan anlaşmanın tarafları, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Norveç, İzlanda ve İsviçre’dir. Dolayısıyla bu ülkelerden alacağınız herhangi bir vize ile diğer tüm ülkeleri ziyaret edebilirsiniz.

Vizenin Hızlı Çıktığı Schengen Ülkeleri Hangileridir?

Türkiye’nin Bologna sürecine dahil olması; yeşil, gri ve siyah pasaportların 90 güne kadar vizeden muaf tutulması gibi pek çok nedenle seyahat tutkunları, Avrupa seyahati için  Avrupa’da bulunan bir çok ülkeye gitmektedir. Her ülkenin kendine göre bir vize prosedürü olmaktadır ancak yine de bazı ülkeler diğer ülkelere göre nispeten daha kolay vize vermektedir. Bu ülkeler Estonya, Yunanistan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Slovakya, Slovenya ve Polonya'dır. Bu ülkelerden alacağınız herhangi bir vize nispeten diğer ülkelere göre daha kolay olabilmektedir. Ancak burada dikkat etmeniz gereken en büyük husus, sizden istenen evrakların doğru ve eksiksiz bir şekilde ilgili konsolosluğa teslim edilmesi durumudur. Schengen vizesinin seyahat amacınıza yönelik farklı farklı kategorileri mevcuttur. Gerekli evrak listesi ve uygulamanız gereken prosedürleri sizin mesleğiniz, seyahat amacınız, ne kadar süre kalacağınız, yaşınız gibi unsurlar belirlemektedir.

Schengen vize başvurusunda bulunmak ve çok daha detaylı bilgi almak için bize iletişim formundan ulaşabilir ya da İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizde uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz. Alanında kendini yetiştirmiş deneyimli kadromuz ile vize süreçleriniz artık çok daha kolay bir şekilde gerçekleşmektedir.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.