BLOG

Hangi Ülkelerden Almanya'ya Giriş Yapabilirsiniz?

A -A +
Hangi Ülkelerden Almanya'ya Giriş Yapabilirsiniz?

Avrupa seyahati yapmak isteyen kişilerin en çok talep ettiği vizeler arasında şüphesiz ki Almanya vizesi gelmektedir. Almanya’nın kültürel konumu ve köklü tarihi pek çok turistin bu ülkeyi ziyaret etmek istemesine yol açar. Berlin, Bonn ve Hannover gibi ünlü şehirlere ev sahipliği yapan Almanya aynı zamanda AB’nin kurucu üyelerindendir. Avrupa’nın endüstri ve kültür merkezi olan Almanya, Türkiye ile de ortak bir diplomatik geçmişe sahip olduğundan dolayı ülkemiz vatandaşlarına daha kolay vize veren bir ülke olarak tanınmıştır. Almanya ayrıca bir Schengen ülkesi olduğu için buraya pek çok yerden giriş yapma imkanınız vardır.

Schengen Bölgesi Ülkelerinden Almanya'ya Giriş Yapabilirsiniz

Almanya Schengen bölgesine ait olduğundan dolayı tam 25 ülkeden buraya giriş yapmanız mümkündür. Bu ülkeler sırasıyla; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Lihtenştayn, Norveç, İzlanda ve İsviçre'dir.

Tam 26 ülkeyi serbest bir şekilde seyahat etme ve giriş-çıkış yapabilme imkanı tanıyan Schengen vizesi, Türk vatandaşlarının en çok tercih ettiği vize türüdür. Bu vizenin alım süreci bir takım titiz prosedürler gerektirmektedir. Bu sebepten dolayı da başvuru ve alım sürecinde yoğun bir dikkat gösterilmesi önemli bir durumdur. 26 ülkeyi kapsadığı için, istediğiniz her ülkeden Schengen vizesi başvurusu yapamazsınız.

Peki Almanya Vizem Kaç Günde Çıkar?

Vize gerektiren ülkelerin çoğunluğunda olduğu gibi, bir Alman vizesinin çıkış süreci de yapacağınız seyahatin türüne ve süresine göre değişkenlik göstermektedir. Mesela kısa süreli bir iş ziyaretinin vizesi belgeler kusursuz bir şekilde doldurulduğunda kısa sürede çıkmaktadır. Ancak eğitim vizesi ve aile birleşimi vizesi gibi daha yorucu prosedürler doğal olarak vizenin daha uzun sürede çıkması ile sonuçlanmaktadır. Ancak belgeleriniz eksiksiz ve kusursuz bir şekilde tamamlanmışsa ortalama 15 ile 30 gün arasında Almanya vizesi edinebilirsiniz.

Peki Almanya'ya Davetiye İle Gidebilir Miyim?

Evet elbette gidebilirsiniz. Almanya’ya davetiye ile gitmek zor bir işlem değildir. Tek ihtiyacınız olan size resmi bir ziyaret davetiyesi gönderebilecek bir yakın, akraba veya iş kurumudur. Almanya’ya davetiye ile sadece turistik değil aynı zamanda iş konulu bir gezi için de gidebilirsiniz. Bu sebepten dolayı resmi bir davetiye sahibi olmak vize edinme sürecinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Resmi bir davetiye sayesinde Almanya merkezli bir kişi veya kurumun güvenoyuna sahip olacaksınız. Bu da kendi vatandaşının fikirlerine son derece büyük önem veren Alman otoriteleri için son derece önemlidir. Bu önemlilik durumu sayesinde seyahat süreniz ve vize alma durumunuz gayet olumlu etkilenecektir diyebiliriz.

Almanya vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.