BLOG

Hangi Ülkelerden Daha Kolay Vize Alabilirim?

A -A +
Hangi Ülkelerden Daha Kolay Vize Alabilirim?

Yabancı bir ülkeye girebilmek adına alınan izin belgesine kısaca vize denilmektedir. Ülkelere göre çeşitlilik gösteren vize prosedürleri bazen sıkı denetimlere maruz bırakabilmektedir. Özellikle Amerika, İngiltere gibi ülkeler, yurt dışı seyahati planlayan kişiler için vize konusunda titiz ve detaylı prosedürler sunmaktadır. Ancak elbette bu demek değil ki, bu ülkelere vize almak çok zordur.

Yurt dışına çıkmak için vize alması gereken kişiler, vize alım süreçlerinde bazı prosedürler ile karşılaşabilir. Bu prosedürlerin arasında yurt dışı seyahati konusunda en çok tercih edilen ülkeler olan Avrupa ülkelerinin uyguladığı prosedürler gelmektedir. Bu prosedürler konusunda önemli bir bağlam oluşturan Schengen Bölgesi, tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerin vatandaşlarının sınırsızca dolaşabildiği bir bölgedir. Schengen Antlaşması hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayan bir antlaşma olsa da vize verme yetkisi ve kararı söz konusu ülkelerin takdiri ile yakından ilişkilidir.

Peki hangi ülkelerden daha kolay vize alınabilir?

Almanya

Dünyanın en büyük ekonomik gücünden biri olan ve AB’nin kurucu ülkeleri arasında yer alan Almanya, son derece ileri bir ekonomiye ve endüstriye sahiptir. Her ne kadar ülkenin uyguladığı titiz prosedürler Almanya’dan vize almayı zormuş gibi gösterse de uygun belgeler eksiksiz ve tam sağlandığında Almanya’dan vize almanız gayet mümkündür.

Yunanistan

Yunanistan bir süredir ekonomik kriz ile mücadele etmektedir. Bu sebepten dolayı da yoğun oranda turizm gelirine ihtiyaç duymaktadır. Bu turizm gelirlerine duyduğu ihtiyaç da ülkenin kolay vize vermesine sebep olur. Ayrıca ülke, Almanya gibi Schengen bölgesine ait bir ülkedir.

Malta

Daha çok dil eğitimi için tercih edilen ülkelerin başında gelen Malta, 2004 yılında Avrupa Birliği’ne, 2008 yılında ise Euro Bölgesi’ne katılmıştır. Resmi dili Maltaca ve İngilizce olup İtalyanca da yaygın şekilde konuşulmaktadır. Yeşil, Gri ve Siyah pasaportlulara 90 güne kadar vize uygulamasında bulunmayan Malta, Bordo pasaport için vize talep etmektedir. Schengen Ülkelerinden biri olması itibariyle, Malta’dan vize almak, diğer üye devletlerde de serbest dolaşım hakkına sahip olunacağı anlamına gelmektedir.

Vize konusunda daha detaylı bilgi almak ve profesyonel ekibimizden yardım almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.