BLOG

Harika Çalışma Şartları İle Kanada Çalışma Vizesi

A -A +
Harika Çalışma Şartları İle Kanada Çalışma Vizesi

Dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olan Kanada, refah seviyesinin yüksek oluşu ile bir çok vatandaşın yaşamak istediği ülkelerin başında gelmektedir. Ülkemizden de yoğun bir göç alan Kanada, bugün sunduğu imkanlar açısından bünyesinde yaşayan kişilere bir çok avantaj sunmaktadır. Nüfus yoğunluğu 33 milyon olan ülkede 40 bin Türk, Kanada’da yaşamaktadır. Bu azımsanmayacak kadar ciddi bir rakamdır diyebiliriz. Dolayısıyla ülke, Türk vatandaşlarına rahat bir şekilde vize verebilmektedir. Başvuru prosedürleri her ne kadar titiz olsa da, dikkat etmeniz gereken unsurları profesyonel bir şekilde hazırlarsanız, Kanada vizesini rahatlıkla alabilirsiniz. Peki Kanada çalışma vizesinin prosedürleri nelerdir?

Kanada Çalışma Vizesi: Detayları Ve Süreci

Yüksek yaşam standartları ile Kanada, her yıl dünyanın pek çok yerinden binlerce kişinin göçmen olarak veya çalışmak için başvurduğu, son derece popüler bir ülkedir. Kanada Hükümeti de çeşitli alanlardaki işçi açığını kapatmak için aktif bir politika izlemektedir. Böylece Kanada hem daha tecrübeli beyinleri kendi ekonomisine çekebilmekte hem de diğer ülkelerle bağını güçlendirmektedir. Kanada’ya geçici bir süreyle çalışmak için gidiyorsanız, uygulanan vize rejimi nedeniyle Kanada çalışma vizesi başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Kanada’da çalışma izni sağlayan bu vizeler, çalışma durumunuza göre birkaç farklı türdedir.

Çalışma izinlerinin ilki olan işveren odaklı çalışma izni, Kanada’da faaliyet gösteren bir şirketin teklifi sonucunda alınabilir. En fazla 4 yıl geçerli olup bittikten sonra uzatılabilir, ancak 4 yılın sonunda Kanada’ya geri dönebilmek için 2 yılınızı Kanada dışında geçirmeniz istenmektedir. Açık çalışma izni, Kanada’da dilediğiniz işte çalışma olanağı sunan bir vize olmakla birlikte sadece belirli statüye sahip olan kişilere verilmektedir. Co-op çalışma izni denen vize türü, zorunlu staj dönemi içeren bazı eğitim programları kapsamında gereken staj döneminin tamamlanabilmesi için verilen bir izindir. Kampüs dışı çalışma izni, ilgili kriterleri yerine getiren bir Kanada eğitim kurumunda tam zamanlı bir programda eğitiminize devam etmeniz durumunda başvurabileceğiniz bir çalışma iznidir.

Kanada çalışma vizesi almak ve başvuru detayları hakkında daha fazla bilgi edinmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.