BLOG

Hindistan Vize Başvurusu Hakkında Merak Ettikleriniz

A -A +
Hindistan Vize Başvurusu Hakkında Merak Ettikleriniz

Asya’nın köklü ülkelerinden Hindistan, mistik atmosferi, doğal güzellikleri ve yükselen ekonomisiyle popüler ülkelerden biridir. 1,3 milyarı aşan nüfusuyla, Çin’den sonra dünyanın en kalabalık ikinci ülkesidir. Başkenti Yeni Delhi olup en büyük şehri Mumbai’dir. Ülkede pek çok din ve kültür yaşamaktadır.

Hindistan, 2013 Şubat ayından itibaren yürürlüğe aldığı prosedür gereğince Hindistan vizesi uygulamasını başlatmış, bu kapsamda Hindistan’a seyahat etmek isteyenlerden parmak izi almaya başlamıştır. Bu nedenle herhangi bir nedenle Hindistan’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize başvurularını en az 1 hafta önceden başlatmaları önerilir. Sadece diplomatik (siyah) pasaport sahibi Türk vatandaşları 90 günü aşmamak kaydıyla Hindistan’a vizesiz seyahat edebilirler.

Hindistan vizesi alabilmek için bazı evraklar hazırlamanız gerekecek, bu evraklar seyahat amacınıza göre değişecektir. Hindistan Konsolosluğu dilediği takdirde ek belgeler talep edebilir. Evraklarınızın eksiksiz ve doğru hazırlanması başvurunuzun olumlu sonuçlanması açısından çok önemlidir.

Hindistan vizesinde her seferinde parmak izi almalarından ötürü Hindistan Konsolosluğu’nda parmak izi randevusunda bulunmanız gerekir. 70 yaş üzeri başvuru sahiplerinin parmak izi randevusuna gelmesine gerek yoktur. Hindistan Konsolosluğu seyahat amacına uygun hazırlanmış başvuru evraklarına ilave olarak ek evrak talebinde bulunabilir. Parmak izi işlemi sırasında dosyanız incelenerek, gerekli görülmesi halinde aynı gün içinde ek evrak teslimi istenebilmektedir. Konsolosluk, başvuru dosyasını teslim aldıktan sonra aynı günün akşamı ya da bazı durumlarda ertesi günün akşamı vizenizi sonuçlandırmaktadır.

Hindistan vize başvurunuzu yetkili acentemiz aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli Re-Vize danışmanları, seyahat amacınıza uygun Hindistan vizenizi alabilmeniz için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizinle paylaşacak, işlemleri sizin adınıza yürüterek takibini sağlayacaktır. Hindistan vize başvurunuzda zamandan tasarruf etmek, eksik-hatalı evrak nedeniyle ret almamak için bizi tercih edebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.