BLOG

Hindistan’a Turistik Vize Nasıl Alınır?

A -A +
Hindistan’a Turistik Vize Nasıl Alınır?

Asya’nın belki de en çok merak edilen ülkesi olan Hindistan, müziği, mimarisi, mitolojisi ve mutfağı ile popüler ülkelerden biridir. 1,3 milyardan fazla nüfusa sahip olmasıyla, Çin’den sonra dünyanın en kalabalık ikinci ülkesidir. Başkenti Yeni Delhi olup en büyük şehri Mumbai’dir.

Hindistan, 2013 Şubat ayından itibaren Hindistan vizesi uygulamasını başlatmış, bu kapsamda Hindistan’a seyahat etme talebinde bulunanlardan parmak izi almaya başlamıştır. Bu nedenle herhangi bir nedenle Hindistan’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize başvurularını en az 1 hafta önceden başlatmalarını öneriyoruz.

Hindistan Konsolosluklarına yapılan Hindistan vize başvurusu, en az 2 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Türk vatandaşı olmayan ya da Türkiye’de uzun süreli ikamet izni sahibi olmayan yabancıların ise Hindistan vize işlem başvuruları en fazla 4 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Çift uyruklu veya yabancı kişiler için bu süre 3-4 iş günüdür. Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu kişilerin başvurularında oturum izinlerini sunmaları gerekmektedir.

Hindistan vizesi alabilmek için seyahat amacınıza göre değişiklikler gösterebilecek olan bazı evraklar hazırlamanız gerekecektir. Hindistan Konsolosluğu dilediği takdirde ek belgeler talep edebilir. Evraklarınızın eksiksiz ve doğru hazırlanması başvurunuzun olumlu sonuçlanması açısından çok önemlidir.

Hindistan vize başvurusunda online vize başvuru formu ve talep edilen diğer online formlar doldurulduktan sonra parmak izi uygulaması için randevu alınmaktadır. Randevu günü, online başvuru formunun çıktısı alınarak ıslak imzalı ve fotoğraflı olarak sunulmalı, diğer gerekli belgeler de ibraz edilmelidir. 

Hindistan vize başvurunuzu yetkili acentemiz aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli Re-Vize danışmanları, seyahat amacınıza uygun Hindistan vizenizi alabilmeniz için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizinle paylaşacak, işlemleri sizin adınıza yürüterek takibini sağlayacaktır. Hindistan vize başvurunuzda zamandan tasarruf etmek, eksik-hatalı evrak nedeniyle ret almamak için bizi tercih edebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.